38 entry daha
  • insâniyetten, empatiden yoksun bir yazar beyanatı.

    öncelikle (bkz: hiv pozitif/#38107216)

    hiv pozitif bir türkiye gerçeğidir ve enfekte olduğunu bilmeyen insanlarla birlikte sayısı tahmininizden çoktur ve inanılmaz bir artış beklenmektedir. aids demek hiv'in tedavi edilmeyerek vücudun enfeksiyonlara açık duruma gelmiş olması ve en basit bir enfeksiyonla ölebilecek riskli duruma gelmesi demektir. ayrıca kişi aıds olsa bile şayet kaybı çok değilse gerekli antiretroviral tedavi ile tekrar hiv pozitif duruma döndürülür ve babalar gibi hayatını yaşar.

    ve öyle sandığınızın dışında öyle insanlarda hiv pozitif virüsü bulunmaktadır ki aklınız almaz. gözünü kocasında açıp ilk gecesinde eşinden enfekte olan kadınlar mı dersiniz? yine kocasından enfekte olmuş ev kadınları mı? manikürden, dişçiden enfekte olmuş insanlar mı?

    hiv tedavisi olan bir hastalıktır. öpüşme, sarılma, aynı çatal bıçağı tuvaleti kullanma ile geçmez. korumalı bir cinsel ilişkiyle hayatlarını son derece kaliteli idâme ettirebilirler. evlenebilirler ve belki beklemiyordunuz ama çocuk sahibi de olabilirler.

    bilgilenin ve cehâletinizden kurtulun diye yazıyorum. birisine "aids'li" derken bu insanların toplum içinde yaşamakta ne kadar zorlandıklarını, sağlık hizmetleri alırken dahi bizzat sağlık çalışanlarınca ve hatta doktorlarca nelere mâruz bırakılabildiklerini ve böyle ihtamların bu kişiler üzerinde ne kadar etkili olduklarını ve onları üzdüklerini fark edin.

    ve bilgilenin http://www.pozitifyasam.org/
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap