2 entry daha
  • almanya'nın ikinci dünya savaşı sonra yaşadığı insan eksikliği ve bir şekilde gidermek amacı ile yurt dışından çalışan kabul etmesi sonucu ülkeye gelen pek çok türk'ün belirli bir süre sonra minority olmaktan çıkması ile almanların "go home turkiees" diye bağırmasına vesile olan politikaları sonucu hayatlarını kaybeden pek çok türk insanının arkadaşları, kardeşleri tarafından oluşturulan, bunun yanı sıra almanya'nın politikasının bu sonuçları yarattığını bilen ve oluşan grubu katılmaktan çekinmeyen almanların yer aldığı yer altı oluşumdur.

    burada iki taraf da bir noktada haklıdır. var olan bir ekosistemin içine gelen ancak değişmemek için ellerinden geleni yapan konservatif türk halkı ve daha öncesi nazilik konusunda deneyimli olan ve kendi beyaz halkı arasında uyum sağlamayan çıkıntıları istemeyen almanlar. şimdi düşünelim, sizinle birlikte yaşamaya başlayan yeni bir ev arkadaşı var ancak bu adam bir türlü kendi alışkanlıklarından vazgeçip evin doğasına uygun hareket etmiyor. bu bağlamda bu ev arkadaşından kurtulmak en önemli hedeflerden birisi olarak karşımıza çıkar.

    sonuç olarak almanlar pek çok türk'ü bu rahatsız edici ev arkadaşı olarak görüp göndermek istemişlerdir ancak madalyonun öbür yüzü asla bu türklerin öldürülmesi gerektiği anlamına gelmiyor. pek çok türk yalnızca türk oldukları için almanlar tarafından öldürülmüş, bu nedenle yeni bir savunma mekanizması geliştiren türkler de kroyzberg citi'de küçük bir oluşum olarak harekete geçmişler. bu oluşum yavaş yavaş büyümüş ve kroyzberg'in numarası olan 36'yı başlarına alarak bu alemin çocukları olduklarını belirtmişler.

    al jazeera türkün yaptığı belgeselde bu adamlardan bir tanesi olan killa hakan'ın konuya olan yaklaşımını da görebileceğiz. killa hakan diyorum çünkü massaka'dan daha iyi tanıyoruz onu. sonuç olarak bu badass kardeşler kendilerini dövmeye pıçaklamaya çalışan almanları grup olarak dağıtmışlar.

    peki almanların takındıkları bu tavır ne ile sonuçlanmış?

    konservatif bir şekilde yaşayan türklerin yeni bir konservatif grup ile daha da kutuplaşmalarını. eğer etki varsa tepki de daima olacak. insan yapısı buna uygundur.

    bu çocuklar 36 boys olmakta haksız değil, bu almanlar türkleri istememekte haksız değil.

    devletler politika geliştirir, filler tepişir arada hep çimenler bok yoluna gider.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap