5 entry daha
  • adinin common tongue'da anlami "ye$il yaprak". mirkwood ormani'nda ya$ayan sindar elfleri'nden, kral thranduil'in oglu. third age'de, 3019 yilinda elrond'un divani'nda yer aldi, arkasindan fellowship of the ring'deki 9 sava$cidan elfleri temsil edeni oldu. lorien'de dwarf gimli ile yillardir kurulmami$ elf-dwarf dostlugunu yeniden kurmanin temellerini atti.
    fellowship dagildiktan sonra aragorn ve gimli ile merry ve pippin'i arama gorevinde yer aldi (aka the long hunt). hornburg sava$i'nda cok onemli rol oynadi ve bir kelle sayisi ile gimli tarafindan gecildi. daha sonra aragorn ile beraber "path of the dead" yuruyu$unde yer aldi ve gri'lerden biri oldu. yine ayni orduyla pelennor duzlukleri sava$i'na katildi.
    sauron yenildikten sonra legolas mirkwood elflerinden bir kismini da yanina alarak ithilien'de bir elf koyu kurdu ve sava$in verdigi zararlari duzeltip burayi yeniden eski guzel haline kavu$turdu. fourth age'de lord aragorn'un olumunden sonra (fo 120), legolas dostu gimli ile beraber valinor'a yelken acti.
    legolas bir elf icin bile oldukca keskin gozlere ve muthi$ yay kullanma yetenegine sahiptir, war of the ring sirasinda bir nazgul yaratigini normal insanlarin goremeyecegi kadar yuksekten ucarken okla vurup oldurmu$tur. her ne kadar usta john howe ve dallama peter jackson tarafindan sari$in resmedildiyse de, legolas kestane rengi saclara sahiptir.
144 entry daha
hesabın var mı? giriş yap