9 entry daha
  • şarkı basit ama tutacak bir tarzda olmakla birlikte, klibinin aslında gayet iyi olduğunu ve sırf mark romanek ismi nedeniyle bile gayet sağlam övgüler aldığını söylemek gerek. tabii ilk izleyişte insan garipsiyor ama parodi klibi olduğu düşünülürse fikir gayet iyi. şarkıyı da yerin dibine sokmaya gerek yok, ortalama bi katy perry ya da avril lavigne şarkısından daha kötü değil. her neyse, asıl olarak iki farklı habere konu olmuştur bu yeni taylor swift şarkısı, onları paylaşmak gerekirse;

    1) itunes albüm için gelen aşırı pre-order'laırn şarkının* sıralamasını da abartılı bir şekilde yükselttiği gerekçesiyle artık bir değişikliğe gitmiş ve bundan sonra albüm pre-order'larını single satışlarına yansıtmama kararı almış. ilginç bir yeniliğe neden oldu bu nedenle shake it off şarkısı, normalde elde edeceği satış rakamından yaklaşık olarak 200k daha düşük bir rakama ulaşması bekleniyormuş ilk hafta için bu nedenle.

    ancak bu gene de şarkının başarısına engel değil, billboard'ın tahminine göre gelecek hafta büyük olasılıkla 1 numaraya oturacak. en kötü ihtimalle ise ilk 3'te olması bekleniyor.

    2) diğer haber ise, taylor swift'in şirketinin yaptığı radyo anlaşmasının da etkisi sayesinde shake it off şarkısı amerikan pop müzik radyo tarihinde bir gün içerisinde en fazla çalınan şarkı olma rekorunu kırmış.

    sonuç olarak, bazı eleştirel yorumlara rağmen şarkı ciddi bir başarı yakalayacak gibi görünüyor.. taylor swift'le ilgili her şey söylenebilir ama en azından zeki olduğunun hakkını vermek gerek ki ticari açıdan en doğru işi yapıyor şu anda.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap