5 entry daha
  • vardır, gerçektir. rahatsız olan "öyle şey mi olur aq" desin.

    spor kavramı illaki atletik sporları içerecek değildir. stratejik düşünme gerektiren oyunlar da spor olarak değerlendirilir. el-göz koordinasyonu da var bu işin içinde. bilardoyu, briç'i, satranç'ı, go'yu, spor olarak tanımlıyor uluslararası spor federasyonları birliği.

    dota maçları gibi, starcraft maçları gibi, hatta wow'daki wsg'ler gibi aktivitelerin strateji, kurnazlık, el-göz koordinasyonu, taktik, anlık karar verme, kendinin farkında olma, rakibinin farkında olma, yüksek dikkat gibi özellikler gerektirmediğine inanıyorsanız bu oyunların mekaniğini çözememişsiniz demektir.

    spor dediğimiz kavram bu tarz aktiviteleri insanları ve insanlığı geliştirecek şekilde kullanmaksa, rakibin potansiyel strateji ve taktiklerini analiz edip, kendi opsiyonları olan strateji ve taktiklere hakim olup davranış patternleri gözlemlemek, bu analizler üzerinden yol haritaları çizmek, her saniye güncellenen bir şekilde bu equilibriumları tarayıp buna uygun strateji ve taktik belirlemek, daha sonra koordinasyonla bunu uygulamaya koymak girmiyorsa spor kavramı içine, ne giriyor bilmiyorum. illa "vicuut, vicuuut, vicuaaart" diye bir şey yapmak zorunlu değil "spor yapıyor" olmak için.

    ha, birileri bunu takıntı haline getirmiş olabilir, kendi sorunları. akşama kadar satranç oynayan adam da takıntılı-sağlıksız bir şey yapıyordur ama spor yapıyor olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    bu oyunları oynayan herkes amatör bir şekilde bu sporla ilgileniyor esasen, halı saha maçına gitmekten gerçekten hiçbir farkı yok. sadece fiziksel aktivite sporun içinde daha az.
165 entry daha
hesabın var mı? giriş yap