23 entry daha
  • 10 yasindaki oğlum 2014 dünya kupası 2. tur maclarindan olan uruguay-kolombiya maçını izlerken, maçı anlatan spikerden tesadüfen duyduğum ve varlığından haberdar olduğum merhum futbolcu.

    maçın son dakikalariydi. oğluşum uruguay'ın kalecisi gs'lı muslera icin uruguay'ı tutuyor. tabii ben de. ama klombiya, maçı kazandı kazanacak.... birden spiker " 94'de kendi kalesine gol attığı icin öldürülen futbolcu andres escobar, belki bir yerlerden izliyorsa; takımı ceyrek final oynayacak" diye bir seyler söyledi.
    o an kanım dondu. inanamadim, inanmak istemedim böyle bir vahşete. ne zaman olmuş, nasıl olmuş, hatta -bi' umut- belki de olmamıştır diye sordum soruşturdum.
    doğruydu. doğruymuş yani.... malesef ki; andres escobar, kendi kalesine gol attı diye gözünü para hırsı bürümüş zehir tacirlerince katledilmis tam 20 yıl önce.

    bu arada maçın son düdüğü de çaldı. kolombiya tur atladı ve çeyrek finalist oldu. futbola zerre ilgisi olmayan, sırf bir annenin evladının ilgi alanlarına kayıtsız kalmama çabası adına izlediğim o maçta; sevincten aglayan kolombiyalı futbolcularin gözyaşlarına ortak oldum. "o zaman iyi ki onlar kazanmış anne" diyen oğlumla gurur duydum.

    rahat uyu andres escobar.... ülkenin takımı çeyrek finale çıktı. ve sonuc ne olursa olsun; senin ölümünden tam 10 yıl sonra, dünyanın başka bir ucunda ve baska bir milletin ferdi olarak doğan oglum ve ben, sırf senin için senin ülkeni kolombiya milli takımını tutuyoruz.....
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap