7 entry daha
  • türkçeye çevrilemeyen, çevrilse de muazzam bir anlam kaybına uğrayacak calvin and hobbes serisinin mükemmel yaratıcısıdır. bu yüzden ki calvin and hobbes türkiye'de az bilinir, bir garfield olamamıştır; tabi bunun bir sebebi de bill watterson'ın kapitalizme geçit vermemesi ve eserini küresel piyasalara garfield veya snoopy* gibi bir gümbürtüyle sunmayı tercih etmemesidir. neyse, calvin and hobbes veya çizeri hakkında daha ayrıntılı bir entry'i kısmetse daha sonra da yazacağım; ancak işbu entry kendisinin yıllar sonra ortamlara dönüşü hakkındadır.

    şurada uzun uzun pearls before swine'nın yaratıcısı stephan pastis'in anlattığı üzere, 1995'te calvin and hobbes'u bitirdiğinden beri pek ortalıkta gözükmeyen bill usta, pearls before swine'ı libby adlı bir ikinci sınıf öğrencisi kız karakterin ağzından çizgileriyle şenlendirmiştir. libby karakteri hikayeye bu ve bu karikatürlerle katılmış; bill watterson ise yeteneğini şu, şu ve şu karikatürlerde konuşturup, hayranlarının gazını bir miktar alıp tekrar cleveland civarlarındaki izole hayatına geri dönmüştür.

    edit: can sebahattin dere uyardı, 90larda remzi kitabevi basmış kalvin ve hobs olarak, okumadım bilmiyorum çeviriler ne kadar güzel ve yerindedir.

    edit 2: bu da washington post haberi
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap