18 entry daha
  • ben bu oyunu 2012 de almıştım, 2013 de bir bakim diye başına oturmuştum, sonra bir telefon geldi ve çıkmak zorunda kalmıştım. anca yeni bitirmeye vaktim oldu (nasıl meşgul adamım tarifi yok). böyle de bir anısı vardır bende.

    oyun aslında zevkli, genellikle bir yerlere hoplaya zıplaya gidiyoruz (çok kolay), bir grup robotu dövmek için bir kaç numara yapıyoruz (yer yer kolay, kamera büyük problem), sonra yine bir yerlere hoplaya zıplaya gidiyoruz (yine çok kolay). aşağı yukarı her bölüm bu mantıkta gidiyor. kimi bölümlerde bilmeceler (basit) ve boss fight'lar var tabi (zevkli).

    hikayede çok bir şey yok aslında, fazla bir şey anlatmıyor size ama nasıl yapıyorsa merakı sürekli üzerinde tutuyor. finale geldiğinizde bir iki konu haricinde her şey açıklığa kavuşmuş oluyor (belki o bir iki şeyi dlc ile açıklıyorlardır ama bakmadım ben, meşgul adamım oyunlara ayırcak vaktim yok, hah).

    grafikler çok leziz. karakterlerin seslendirmeleri efsane (zaten toplam 3 karakter var). müzikler zaman zaman oyunu bırakıp sadece müziği dinlemenize sebebiyet veriyor, bunlar hep görmek istediğimiz şeyler. bu konularda zerre kusur yok. ayrıca oynanabilirlik de benim gibi embesillere göre ayarlanmış (yanlız berbat bir ateş etme şeysi var ya da ben berbatım bilemedim).

    bu koşturup durmamız 14 bölüm sürüyor, her bir bölüm ortalama yarım saat sürüyor ki bir boss fight ve tuhaf bir bilmece yüzünden bende bu ortalama bozuldu. eğer haritadaki her bir naneyi toplıycam diye kasmazsanız, bölümler yarım saatten de kısa olabilir. fakat çabuk bitircem diye videoları atlamayın bütün hikaye orda dönüyor zaten.

    bütün bunların yanında, yakın dövüşte kameranın adamın burnuna kadar girmesi ve hiç bir şey görememeniz, son bölümdeki tuhaf bug (robotları bir birinin üzerine fırlatıp stun etmeyin), hiç alışamadığım menzilli silah kullanma mekaniği ve oyunun kısa olması hiç can sıkmıyor. bir iki yerde de ne tarafa gideceğinizi bilemeyip kendinizi mal gibi hissedebilirsiniz, ben hissettim bir şey olmuyor korkmayın.

    bu tarz şeylerle aranız hoşsa parasına üzülmezsiniz ve sanırım pc de de gayet güzel olabilir (adam gibi port ettilerse süper). fırsatını bulursanız oynayın, yoksa kasmayın, yıl olmuş 2014.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap