8 entry daha
  • maalesef ülke çapında restorasyon yapma becerisinden mahrum olmamızın bir sonucudur. duyduklarım, işittiklerim ve gördüklerime göre restorasyon yapma becerisi olmayan yüklenici firma, denetçiler vesair kişiler anadolu'da tarihi eserlerimizi mahvediyorlar.

    çoğu kez yaptıkları yanlarına kâr kalıyor maalesef. zaten yapanların yanına kâr kalmasından dolayı, bugünkü durumdayız. hesap sorulsaydı, yapanların yanına bırakılmasaydı elbette ülke olarak bu durumda olmazdık. kimse kalkıp da fantezi üretmesin, durum ortada.

    dedikten sonra, ehhem, konuya geçersek, restore çalışmalarında denetçiler yüklenici firmanın neyi nasıl yaptığına yeteri kadar bakmıyor. hatta ihale zaten torpilli yapılıp, kasten eserin dokusu bozuluyor. duyduğum kadarıyla sivas ve erzincan taraflarında anıtlar kurulu tarafından aslına uygunluğu bozulduğu için yüklenici firmalar hakkında bir sürü davalar açılmış, denetçiler soruşturma geçirmişler. maalesef benzer şeyler halen oluyor. yandaş mantığı sürüyor. tarih bunları affetmeyecek.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap