• 2014 yazında yayınlanması beklenen bir anime. kendilerine "sphinx" adını veren iki gencin, tokyo'da düzenledikleri bombalı saldırının ardından, ülkeyi kasıp kavuran bir oyuna girişmeleri anlatılacak denilmekte.

    serinin yönetmeni cowboy bebop ve samurai champloo gibi serilerden de bildiğimiz shinichiro watanabe , müzikleri ise yoko kanno'ya ait. bu ikili esasında cowboy bebop'tan sonra, sakamichi no apollon, space dandy gibi serilerde de beraber çalıştılar. fakat bu 2 seri, çıtır çerezlik denecek seriler olduğu için, benim gözümde asıl yemek gelmeden önceki, iyi birer aperatif oldular. işte bu seri, o ana yemek olabilecek potansiyelde. cowboy bebop'tan hatırlandığı üzere watanabe, karakterlerin psikolojisini yansıtmakta bir hayli başarılı bir yönetmen, işte şimdi tam manasıyla bir psikolojik-gerilim denebilecek bir animeyle karşımıza çıkacağı düşünülürse, bu seriyle ilgili beklentileri büyük tutmak yanlış olmaz.

    tek sıkıntı 11 bölüm sürecek olması, benim bildiğim 11-12 bölüm sürüp de kitlelere mal olmuş seri pek yok, kısa olup da efsane olmuş seriler var ama bir cowboy bebop, bir death note, bir shingeki no kyojin en az 25-26 bölümler. ama az ama öz olsun diyorlarsa ve 11 bölümde anlatmak istediklerini anlatacaklarsa çok da mühim değil esasında.

    hakkında şimdilik ne desek boş, en iyisi temmuz'u bekleyip görmek.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap