2 entry daha
  • albertsons'un kucuk ortagi (yani acme, savon, jewel osco, super saver marketlerinin de ana sirketi) ve aldi'nin sahipleri albrecht biraderlerin **"alternatif" discount market zinciri. kurucusu joe coulombe firmayi kurduktan bir yil sonra satmasina ragmen (1968!), kurucusunun nevi sahsina munhasirligini pazarlama stratejisi olarak kullanan firmalardan. killandirma niyeti olmadan, bu konuda mcdonalds ile benzerligine parmak pasmak istiyoruz.

    "mainstream"lesmis mutfak serisine gore trader darwin (vitamin ve saglik urunleri), trader ming's (cin mutfagi), trader giotto's(italyan mutfagi) and trader juan's(meksika mutfagi) gibi sempatiklik yapan alt markalari olmasina ragmen, is turk, magrip, hint vs. gibi oteki kulturlerin urunlerine gelince "trader yousuf's" yerine "trader joe's morroccon olives" gibi daha bir alttan alan, hatta ve hatta killik katsayimiza bagli olarak emperyalist bile diyebilecegimiz markalasmaya da rastlanabilen bir yer.

    ozet olarak memleketimizde bim, dia gibi benzerlerini gordugumuz aldi prensiplerinin, takintili degil lezzetli oldugu icin organik takipcisi olan hem de harcamalarini kontrol eden musteri grubuna hedeflenmis halidir diyebiliriz.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap