174 entry daha
  • eeh yeter artık lan, bilen bilmeyen anlayan anlamayan her türlü başlığın altında yarrak gibi paylaşıyor lan bu bakınızı. akılsız mısınız birader, "aramaya inanmak" diye doğrusunu verdiğin başlığın benim açtığım başlıkla en ufak alakası yok ulan. evet içeriğinde anlatılan şey aynı. ama o öncekini açan dallama başlığı açarken öyle açmış ki kırk yıl arasam o kelimeleri kullanarak aramak aklıma gelmez. sen tesadüfen o başlığı daha önce gördüğün için mevzunun o başlıkta daha önceden bahsedildiğinden haberdar olabilirsin. ama o başlığı görmeyen adam, götünü siksen o kelimelerle arama yapmayacağı için bulamaz. aramaya inanmayı bırak, aramaya götünü verse yine bulamaz. o yüzden şu sikik bakınızı vermeden önce azıcık kafayı çalıştırıp düşünün, "ulan bu başlığı bu şekilde açan adam, aramak için götünü de yırtsa şu kelimelerle bunu bulabilir miydi acaba" diye. sen daha önceden gördüğün için başka başlıkta bahsedildiğini biliyorsun. birleştirilmesini de istiyorsan yazara mesaj atabilir veya başlığı taşıtabilirsin. ama mal gibi "aramaya inanmak" yazma lan artık. arayarak bulunamıyor işte öyle.

    ilk defa seneler önce karşılaştım bu zihniyetle. osururken götü havaya kaldırırsın ya hani gaz rahat çıksın diye. bu mevzudan bahsetmek istedim. "oturarak osururken popoyu havaya kaldırmak" diye başlık açmak istedim. daha önce bahsedilmemiş olmasına da inanmadığım için aramaya da inandım. "otur* osur*", "osur* popo*", "osur* göt*" falan diye onlarca arama yaptım, bulamadım. demek ki yok diyerek başlığımı açtım. hemen altına götleğin tekinden bakınız geldi: "aramaya inanmak" "(bkz: osururken yana yıkılma)" diye.

    lan amcık kırk yıl düşünsem o eyleme "yana yıkılma" demek aklıma gelmez. nasıl arayayım, nasıl bulayım? ya "osur*" diye arayıp binlerce başlığın arasında aradığım şeyi anlatan var mı diye tek tek okuyacağım, yada bulamayacağım işte. ayrıca da benim bahsetmek istediğim şey senin sikik başlığında açıklanıyor olabilir ama ben senin başlığını hiç de beğenmedim. "yana yıkılma" nedir lan? mevzuyu hiç de güzel anlatamıyor. daha önce orada bahsedilmiş diye oraya yazmak zorunda mıyım? benim başlığım daha güzel, daha anlaşılır. illa aynı başlıkta olsun diyorsan sen gel benim başlığıma yaz amk.

    şimdi de gördüm bi tane. aynı şeyi birisi "13 şubat 2014 meclisin kuşatılması" başlığına yazmış, biri "13 şubat 2014 ankara yasa tasarısı protestosu" başlığına yazmış. "13 şubat 2014 ankara yasa tasarısı protestosu" başlığının altına da dingilin teki gelip "aramaya inanmak: (bkz: 13 şubat 2014 meclisin kuşatılması)" yazmış. tarihten arama yapmak dışında arama yapmak istesen ikisinin de birbiriyle alakası yok. aramaya inansan hangi anahtar kelimeler ile nasıl bulacaksın a dangalak. o protesto eylemine "meclis kuşatması" denmiş olabileceği sol frame'de görmediği ve daha önce okumadığı sürece başka kimin aklına gelir? hele bir de aradan aylar geçtikten sonra aramak istersen ve gününü hatırlamayıp sadece şubat 2014'te olmuştu diye aramak istesen bile çıkan onlarca başlıktan aradığın şeyleri bulamazsın bu neyin artistliği?
135 entry daha
hesabın var mı? giriş yap