9 entry daha
  • 69 yil sonra tv kanali kapattirmistir.

    "moskova'dan yayın yapan, ülke çapında kablolu yayınla izlenen, genelde yüksek eğitimli, şehirli, muhalif kitlelerin izlediği 'dojd tv' (yağmur tv,) leningrad kuşatmasıyla ilgili düzenlediği bir anket yüzünden büyük şok yaşıyor.

    tv kanalının web sitesinde yayınlanan, sonra canlı yayında da konuşulan soru şuydu: 'leningrad kuşatması sırasında direnip yüz binlerce hayat yitirileceğine, şehir nazilere teslim edilse daha mı iyi olurdu?'

    bu soru geniş kitleler tarafından, çok azı hala hayatta olan direniş acısı çekmiş insanlara hakaret olarak yorumlandi, ve kitlesel öfke dalga dalga yayılınca ülkede gündem değişti.

    dün rostelekom ve akado'dan başlayarak, dojd tv'nin yayınını ülkeye dağıtan önde gelen kablo tv şirketleri kanali yayinlamama kararı aldılar. konu etrafında tartışmalar devam ediyor. tv kanalı özür dilese de, zaten muhalif yayınları ile bir kesimden tepki aldığı için, yetkili makamlarca affedileceğe benzemiyor.

    bazı şirketlerin yayına yeniden başlayabileceği belirtiliyor. ama gelinen noktada, putin'e olan muhalefetiyle de bilinen kanalın başının dertten kolay kurtulamayacağı anlaşılıyor. hatta ceza davasının muhatabı olması bile gündemde."

    kaynak: turkrus.com
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap