6 entry daha
  • madem bir yerde eksisozluk danimarka muhabiri de sayiliyoruz son durumu da aktaralim. 16 mart 2004 sali sabahi polis christiania'ya baskin düzenledi. daha onceki -neredeyse rutinlesmis- baskinlardan farki sabahin korunde christiania sakinleri uyumaktayken yapilmasi ve buldozerler esliginde pusher street in dumduz edilmesi idi. esrar ticareti ile ugrastiklari iddiasiyla 53 kisi gozaltina alindi. polis bunun "christiania'ya degil esrar ticaretine yonelik bir operasyon" oldugunu acikladi, christiania sakinlerinden de bir direnis gelmedi.

    simdi artik christiania'da ayan beyan esrar satisi yok ve muhtemelen yakin zamanda da bir daha olmayacak. peki ne olacak? bunca yil otunu rahat rahat almaya ve uflemeye alismis bunca insan bundan sonra ne yapacak ? ve hukumet artik christiania ile ugrasmayi birakacak mi, yoksa orayi "normallestirme" ve sisteme entegre etme adimlarinin gerisi gelecek mi?

    merakla izliyoruz...

    bu son durumun ilk elde yol actigi degisiklik su oldu: ayni gunun ogle saatlerinden itibaren etraftaki mahallelerde ve meydanlarda esrar satilmaya baslandigini yazmaya basladi gazeteler.

    simdilik bu kadar. ejder abi kopenhag'dan bildirdi. yeni gelismelerle beraber olacagiz
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap