4 entry daha
  • biyolojik kömür olarak da geçer. aktif karbon da diyebiliriz. çok fonksiyonel bir icattır, fakat doğada da bulunur. mesela önceki yangınlarda vb biyolojik faaliyetlerde oluşan kömür, orman hayvanları özellikle de maymunlar tarafından tüketilir. bunun sebebi midedeki organik zehirleri adsorbe etmesidir. (bkz: adsorbsiyon)

    bazı ormanların şehirler tarafından sarılması sonucu ortamda artan kompleks organik kirleticilerin olumsuz etkilerine, maymunların kömür yeme alışkanlıklarını arttırarak karşılık verdiğini rapor eden araştırmalar okuduğumu hatırlıyorum.

    mangal kömürü külü, bildiğimiz idrar ile karıştırıldığında, struvit denen magnezyum amonyum fosfat bileşiği başta olmak üzere pek çok gübre hammaddesini içeren doğal ve son derece ekolojik bir gübreyi üretmekte kullanılabilir. toprağa şifadır. toprağın minerallerini tutmasını sağladığını düşündüren tarımsal araştırmalar mevcuttur.

    ayrıca mangal kömürü güzeldir, ateşe ustalıkla hükmetmenizi sağlar, ateşin başındaki de etin, kavurmanın, közlemenin en güzelini yer.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap