6 entry daha
  • ayşenur arslan'ın bugün köşesinde hakkında bilgi notu verdiği beşiktaş belediyesi başkan adayı ya da aday adayı.

    nereden nereye!
    aylinler, bir kadın gazeteci olarak epeydir kapsama alanımdaydı. ancak, bir başka aday adayı benim için tam bir sürpriz oldu. çünkü onu ‘epeydir epeydir’ görmemiştim.
    meğer chp’den beşiktaş aday adayı imiş..

    lokman kondakçı’dan söz ediyorum. hani şu, bir zamanların ülkücüsü, sonra fındık üreticilerinin sesi (gücü) ve uzun zamandır da solcuların cephesindeki isim.

    ben onu siyasi çizgisinin başında tanımıştım. ülkücü kimliği nedeniyle bana çok uzaktı elbette. ama sonra -sadece beni değil türkiye’yi- çok şaşırtan bir sürpriz yaptı. şöyle özetleyeyim; türk sineması en güzel filmlerinden pek çoğunu lokman kondakçı’ya ve firmasına borçludur. başta sevgili arkadaşım yusuf kurçenli olmak üzere, türkiye’nin en önemli yönetmenleri onunla çalıştı. sabahattin ali'nin ‘gramafon avrat', çetin altan'ın ‘bir avuç gökyüzü’, oktay akbal'ın ‘yeryüzü korkusu’ gibi nice değerli eser (1980’lerin sonundaki deyişle) “fındık kralı’nın sinema aşkıyla” hayat buldu.

    ülkücülükten dyp’ye uzanan yolculuğunda, şimdi chp’den aday adayı... bu haliyle de tam bir füzyon.
    karadenizlilerin 500 kadar derneğinden destek almış. ama bakalım kılıçdaroğlu cephesinden nasıl bir işaret gelecek.

    doğrusu; bu seçimde adaylardan önce, aday adayları bile ilgi çekici. ve öyle görünüyor ki; seçim meydanları da çok renkli, çok heyecanlı olacak! ayşenur arslan'ın bugün köşesinde hakkında bilgi notu verdiği
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap