4 entry daha
  • linux altında x window systemi ile windows altındaki gibi grafik arabirimiyle birlikte bir kardeş bir amcaoğlu bir kanka gibi çalışılabilmekte... windows ile uğraşan herkes rahatlıkla x window'a geçiş yapabilir..korkmamak lazım..girişken olmak lazım canlar.. x ile ekranda aynı anda birden fazla pencere açabilir, minik faremiz yardımıyla birden fazla uygulama aynı anda kontrol edilebilir...kızgın kumlardan serin sulara atlayabiliriz..
    internet tabanlı pekcok uygulamanın, x üzerinde çalışan sürümleri var olmakla beraber, bu sayede vt100e* dönmeden her işinizi x yardımıyla tamamlayabilme şansınız olur...mutlu da olursunuz.. linux altında bir workstation görünümüne ve kullanışlılığına sahip olunur..linux altında böylede bir fasilitesi var..x windows system argümanı ile linuxa selam ettik bugunkü paylaşımızda..bir ırmak kenarında uzanmış rahatlamış kadar olduk..bitti mi? hayır..komutlarınıda bilelim o halde..
    window manager - wm kullanıcı ile x arasında bekler ve klavye ile fareden aldığı emirleri ekranda yerine getirir.. bu emirler, pencerelerin açılması, kapatılması ve yerlerinin değiştirilmesi gibi komutlardır.. sıkça kullanılan pencere denetleyicileri fvwm, twm ve olwm'dir..
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap