1 entry daha
  • cüceler tarafından elfler için yapılan,içinde cücelerin kadim zamanlardaki bütün hünerini yansıtan göz alıcı güzelliği ve de silmarillerden bir tanesini taşıyan koyle. aynı zamanda cüceler kolyeye silmaril'i yerleştirdikten sonra onu vermedikleri gibi elf kralı thingol'ü ve diğer elfleri katletmişlerdir. hikaye uzun, silmarillion'da hepsini okumanızı,elfler ve cücelerin birbirlerinden neden bu kadar nefret ettiklerini daha iyi anlamanızı öneririm.

    the hobbit:an unexpected journey extended editon'da açılılş bölümünde thror'un elf kral'ı thranduil'i sarayında kabul ettiği sahnenin sonunda ona bir sandığın içinde bir şey gösteriyor. thranduil'in gözleri büyüyor, adeta büyülenmiş gibi uzanıp kolyeye dokunacağı anda da onu tutan cüce aniden kapağını kapatıyor. thranduil öfkeyle saraydan çıkıp gidiyor. ne alakası var nauglamir'le demeyin sahnede bilbo'nun anlattığı hikaye silmarillion da geçen "nauglamir"in hikayesi. peter jackson yine bir şeyler karıştırmış. silmarillion'a gönderme yaptığı kesin ama eğer gerçekten oradaki kolyenin kendisiyse çok bomba olmuş.

    dip not: silmarilin earendil ile batıya gittiğini ve kolyenin kaybolduğunu biliyoruz. yaptığım ufak bir araştırma sonucu silmarilin ulmo tarafından kurtarılan elwing'de kaldığını nauglamirin ise denizde kayboldugunu teyidettim. yani gerçekten bir şekilde ereborlu cüceler gerdanlığı(tabi silmaril yok) bulmuş ve thranduil'e havasını basmış olabilir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap