5 entry daha
  • ahmet hakan’ın köşesinde ismine görünce yıllar sonra anılarımı canlandıran samsunlu siyaset içi-ve aynı zamanda da üstü kişilik.
    80’lerde samsun'da aşk ve iş hikayelerini dinleyerek büyüdüğümüz bir hemşerimizdi. onu ilk kez haftasonu gazetesinin manşetinde görmüştüm. annem anlatırdı, termeliler gecesinde bülent ersoy'un lokman abisine ne kadar hürmet ettiğini.
    magazin, siyaset, iş dünyası, sinemacılık vs her tarakta bezi vardı. trabzonspor'un göğüs reklamını verirdi vitella fındık ezmesi diye.
    delikanlı yıllarında ülkücü iken , 80 sonrası fındıktan kazandığı paralarla “varlık film şirketini” kurmuş, sol eğilimli yönetmenlerin elinden tutarak türk sinemasını ayakta tutmuştu. yeşilçam emekçilerinin hala saygı ve sevgisini görmektedir.

    müzmin muhalif olduğu için iktidardakilere, sabancılara, ulusoylara kafa tuttuğunu hatırlıyorum. bundan bir kaç yıl önce büyük mecidiye camii imamı, beşiktaş emniyet müdür yardımcısı, kahveci, yeğeni ve arkadaşları, bir iki sinemacıdan müteşekkil bir acaip masada, ortaköy'de müdavimi olduğu kahvede çay içmişliğimiz de vardır. dışarıdan görüldüğünün aksine oldukça bilgili, görgülü ve entelektüel olduğunu şaşkınlıkla izlemiştim.
    eğer eskisi gibi dik kafalıysa ve bir şekilde beşiktaş’a belediye başkanı olursa ahmet hakan’ın köşesinde değindiği fiili yerine getirecek iradesi de vardır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap