9 entry daha
  • ekşi sözlükteki en fazla yanlış bilgi içeren başlık olabilir.

    en temel biceps egzersizidir diyebiliriz. daha çok hacim amaçlı bir egzersizdir. z barla yaparsanız, düz bara oranla daha rahat bir tutuş elde edeceğinizden daha yüksek kilolar kaldırmanız muhtemeldir ancak dikkat edilmesi gereken bir çok husus içerir.

    1- geniş tutuş dar tutuş ayrımı: geniş tutuş bicepsinizin içini dar tutuş ise dışını geliştirir. olması gereken barı omuz genişliğinden elleri serbest bırakarak tutmak olsa da, arada bir diğer tutuş şekilleriyle de (daha çok ihtiyacınıza göre) çalışmak faydalı olacaktır.

    2- hareket hızı ve nefes kontrolü: maksimum hacim için hareket derin bir nefes uzunluğunda olmalıdır. yani kaldırırken ve indirirken derin derin nefes alıp vermeli, hareketi de bu hıza göre ayarlamalıyız. 2 saniye pozitif 2 saniye negatif yönde geçirerek yapacağımız barbell curl bize daha yüksek kilolarda yaptığımız hızlı tekrarlardan çok ama çok daha fazlasını kazandıracaktır. barı kaldırırken nefes vermeli, indirirken almalıyız

    3-bel: belki de harekete dair en büyük yanlış ve spor salonların laneti olan yanlışı kopyalamak durumu. ağırlıklar yükseldikçe kemer takarak önlem almalı ve hareketi mümkün oldukça "bel vurmadan" yapmaya çalışmalıyız. bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar sırtını duvara dayayarak dik durmayı sağlayabilirler, ayrıca bir ayağınızı daha geriye atarak dizlerinizi kırmak da ağırlk merkezinizi yere yaklaştıracağından hareketi daha düzgün ve belinize daha az yük bindirerek yapanıza imkan sağlayacaktır

    son olarak bilmediğiniz hareketleri ingilizce adlarını youtube'da aratarak öğrenebilirsiniz. türkiyedeki bir çok salonda hocalar dahi ne yazıkki son derece cahil, bir sertifika alarak her şeyi bildiğini zanneden ve egosu nedeniyle hatasını kabul edemeyen insanlar. hele hele salondaki başla "bilmiş"leri hiç dinlememek gerekir. internet elinizin altında, bu spordan geçimini sağlayan, dünyaca ünlü süperstarlar evinizde ekranınızdan size anlatmak için sıraya girmiş durumda. bunu kullanın! ve en önemlisi vücudunuzu tanıyın.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap