8 entry daha
  • gece gece aklıma gelip, araştırmak durumunda bulunduğum cinayettir. aslında durum gayet açık, cinayeti ne ilk gün yaka paça göz altına alınan fuat isimli 14 yaşındaki çocuk işledi, ne de yener yermez. üzeyir garih şahsi fikrimce belli odaklar tarafından öldürüldü, önceden planlandığı için önce medya zaman kazandırdı, polis, muhtemelen aldığı emirlerle ilk gün olayları savsakladı ve ciddi bir şekilde araştırmadı, yener yermez ortaya çıkarıldı, ve teşhir edildi.

    kafa karıştırmak için ortaya çıkarılan ve '' yener yermez ile mezarlıkta sevişecektik'' diyen kadınlar da cabası. ha bir de hiç suçu olmadığı halde yerlerde sürüklene sürüklene teşhir edilen kadınlar var elbette. bütün bunlar planın bir parçası olsa gerek.

    aslında ben cinayetin, ishak alaton'un da müteakip günlerde verdiği demeçteki gibi '' üzeyir garih dul kadının çocukların'' yardım yapmaktaydı ve bir sebepten bu yardımı kesmişti. bu kimilerine göre büyük israil'i kurma planına akıtılan para fonu ile alakalı bilemiyorum. fakat cinayetin 2-3 milyon için işlenmediği artık çok aşikar.

    çünkü ; para için işlenmiş olsa üzeyir garih'in kolundaki o paha biçilmez saat niçin alınmamıştı ?

    ayrıca, mezarlıkta karşılaşılmış olsa bile, üzeyir garih yener yermez'e, iddia edildiği gibi '' git eşek kadar adamsın çalış kazan'' demiş olsa bile, yener yermez gidip bıçak alıp gelene kadar, üzeyir garih neden hala mezarlıktaydı ? ayrıca mezarlıkta ne işi vardı ? işin daha ilginci nakşi şeyhlerinden birinin mezarının başında ? peki cesedinin fevzi çakmak'ın kabrinin yakınında ve kısmen üzerinde olması ne manaya geliyor ?

    yener yermez gidip bıçak alıp geliyor, tam da o sırada üzeyir garih türbeden çıkıyor ? fazla rastlantı değil mi ?

    bu cinayet olduğunda sanırım 10 yaşındaydım. hayal meyal hatırlıyorum. koşuşturmacalar, şok şok şoklar, az sonralar, sonra günlerce yener yermez'in sorgulanışı, itirafları, gündem oluşturma çabaları falan olurdu. tabi anlamıyoruz. tinerciler iş adamını öldürmüş diye geçiyor haberlerde.

    ve tabi bir diğer mesaj da, türkiye'nin avrupa ve ab düşmanı olarak lanse edilmesi. yener yermez askeri personel olduğundan, türk ordusu da ab'ye düşman imajı verilmiş olabilir. çünkü üzeyir garih htırladığım ve bildiğim kadarıyla, inanç ve ibadet özgürlüğü fikrinde direnen bir isimdi. onun öldürülüşüyle dışarıya '' işte bu kadar saygılı bir musevi bile bu ülkede öldürülebiliyor'' mesajı verilmiş olabilir. ne kötü günlerden geçtin be ülkem..
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap