4 entry daha
  • "andimiz"in kaldirilmasi ameliyesi bence de uygundur,kaldirilmasi iyi olmuştur.....

    şimdi, efendim ne deniyor birinci babda ? "türküm"

    efendim, "türk sözcüğü taşıdığı anlam olarak yiğit, korkusuz, özgürlüğüne düşkün, önemsediği değerler için ateşlerin ortasına yalın kılıç dalmasını bilen, kuru gürültülere papuç bırakmayan, dostunu düşmanının ayırdında olan, kalleşlerle ve döneklerle aynı kaba sığmayan, ezenin değil daima ezilenin yanında olan, geçmişine bağlı ama geleceğini de bilimin aydınlığında kotarmasını bilen, sözü bir kere söyleyen ve gereğini yerine getiren, ilk kez kendine türk olmanın gururunu yaşatan atasına saygılı, kırmızı çizgileri çektiğinde bu çizgilere dokunana dünyayı dar etmesini bilen..." gibi daha nice güzel ve erdemli özellikleri içinde barındıran bir kavramdır.
    işte tam da bu yüzden çöllerin baş eğmeyen, evcilleştirilemeyen özgür kurtları türkün ulu totemi olarak kabul edilmiştir. atatürk de batılılarca bu niteliklere izafeten bozkurt olarak nitelendirilmiştir. sömürge yanlısı koyun kafalıların suskun dünyalarında türkün işi ne ola ki.... bu özellikleri içeren insanlar bu topraklarda yaşasaydı yer yerinden oynardı zaten. demek ki o güzel insanlar o güzel atlara binip çook uzaklara gittiler. öyleyse türküm sözcüğünü gereksiz yere tekrar etmenin bir gereği yok...

    ne diyor ikinci babda: "doğruyum" efendim, doğruluk, dürüstlük, erdem gibi ince duygular laf olsun diye insanların göğsüne madalya diye takılmaz. yaşam biçimi onu size dilemeseniz de armağan eder. doğruluk, kavramı eğrğrilik kavramıyla birlikte at başı gider. eğriyi görüp üç maymunu oynamak doğruluk değildir. doğru olan mazlumun yanındadır ve zalimlere karşı sağır ve kör değildir. uzatmayalım memlekette göz göre göre bu kadar haksızlıklar, namussuzluklar, ayrımcılıklar, nankörlükler, millet malını talanlar, arsızlıklar, hukuksuzluklar varken doğruluktan söz etmeye de gerek yoktur sanırım. kaldırılsın, uygundur.

    üçüncü babda: "çalişkanim" diyor.çalışkan olsaydı bu millet tarlasını tapanını bırakıp şehirlere göçerek el alemin kulu kölesi olur muydu ?.....eh bunun da gereği yok zaten, ne kaldı geriye? " ülküm yükselmek, ileri gitmektir.." yahu öküzler arabayı geri geri çekerken sen nasıl ileri gideceksin ?......çek ona da bir çizgi....gerisini de ne sen sor ne de ben söyleyeyim... nokta.

    not : alıntıdır (zekeriya çavuşoğlu)
229 entry daha
hesabın var mı? giriş yap