18 entry daha
  • tayyip'in vaatleri sonucu tamamı duble yol haline getirilmiş karayolu.

    ankara - sivrihisar arası kaymak asfaltı, yol kenarlarındaki bariyerleri, emniyet şeridi, tüm tali yolların köprülerle bağlanması ile erişim kontrollü yol (nam-ı diğer otoyol) kalitesinde birkaç yıl önce bitirilmiştir.

    ancak sivrihisar - eskişehir arası için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. henüz bitirilen eskişehir'den sivrihisar'a gidiş bölümü gerek maliyeti düşük tutmak, gerekse yolu çabuk bitirmek amacıyla zift üzeri mucur şeklinde yapılmıştır. bununla da kalınmamış, yolun iki yanındaki banket kısmında bulunan mucurun üzerinden silindir geçirilip sıkıştırılmamış, buradaki taşlar yol zeminine sıçramıştır.

    bunun sakıncası sadece önünüzdeki kamyondan ya da sizi sollayan başka bir araçtan fırlayıp camınızı kırabilecek taş değildir. hadi benim kaskom var, kırık camı değiştirdim. daha ciddi sakıncaları için (bkz: kerim tekin/#2238926) (bkz: ajlan büyükburç/#1551959) (bkz: ajlan büyükburç/#2105429) ve isimsiz nice kazazede, onlar ne olacak? ya da ne oldu?

    böyle 100 km duble yol yapacağınıza bırakın yollar gidiş-geliş kalsın. seçim zamanı çıkıp da bilmem kaç km duble yol yaptık vik vik vik demeyin.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap