4 entry daha
  • ülkemizde 27 mayıs darbesine zemin hazırlayan en önemli unsurlardan birisi olmuştur.
    parçalanmış, birliği bozulmuş ve perişan durumdaki islam ülkelerini yeniden toparlamak, fikir birliği oluşturmak ve başta sovyetler birliği olmak üzere, dış tehditlere karşı birlikte hareket etmelerini sağlamak amacıyla türkiye'nin liderliğinde kurulan bu pakta imza koyan ülkeler ve liderleri, bundan rahatsızlık duyan güçlerin bir numaralı hedefi haline gelivermiştir. pakta imza koyan ülkelerden olan pakistan'da darbe yapılmış ve devlet başkanı iskender mirza sürgün edilerek, ülkesinden kovulmuştur. ırak adına paktı imzalayan nuri said paşa öldürülmekle kalmamış, gömüldükten sonra cesedi çıkartılıp yakılmış ve bir direğe asılmıştır. kral faysal, ankara'ya gitmek üzere hava alanına geldiği sırada yakalanmış ve yalnız kendisi değil çocukları dahi katledilmiştir.
    peki bağdat paktı'na türkiye adına kim ya da kimler imza atmıştı? başbakan adnan menderes, dışişleri bakanı f.rüştü zorlu ve maliye bakanı hasan polatkan.
    darbe heveslileri ve çığırtkanları bir kez daha düşünsün, darbenin kime ve hangi amaca hizmet ettiğini, neyi hedeflediğini..
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap