5 entry daha
  • gainax'ın serilerinden birisi bu da ancak alıştım artık gainax ürünlerine. daha ilkokul yıllarındayken nadia, yakın zamanda da evangelion adlı serileriyle tanıştım ve genelde hikayeye başta olayların geçtiği yerin kısa bir tanıtımı, sonra anlayamadığımız garip olayların ortaya çıkması ardından da "oha nedir bu kardeşim", "hmm işin aslı demek buymuş" gibi replikler eşliğinde finaline erdiğimiz serileri üretmeyi saplantı haline getirdiklerini gördüm.* flcl de bu tip animelerinden biri. başta hikayenin geçtiği ortamla tanıştık, sonra ütü şeklinde bir fabrika, elinde elektrogitar altında scooter ile garip olaylara el atan bir kız, kafasından mechalar fırlayan bir çocuk vs. vs..
    ancak uçuk hikayesinden ziyade flcl'yi farklı kılan özelliklerinden birincisi serinin başından sonuna kadar eksik olmayan, hikayenin hızlı temposunu ayakta tutan ve bunalım havasından uzak j rock tarzı müzikleri. ikincisi ise mükemmel animasyonu. öyle ki bazen kız scooter ile giderken bile kendinizi onunla birlikte uçuyor gibi hissedebiliyorsunuz. bazı bölümlerde örneğin matrixteki aksiyon halindeki iki kişinin etrafında kamera çevirme olayının aynısını 2d animasyon kullanarak gerçekleştirdiklerini görebiliyorsunuz. bazen de southpark'ın flashbeşvâri animasyon tarzını birebir kullanarak hem göndermelerini eksik etmiyorlar hem de izleyenleri gülmekten altlarına z.çırtıyorlar. (oha demiştim soutpark'daki göz tarzından tutun konuşurken kafalarını yana çevirme hareketleri bile aynıydı.)
    furikuri anlamak için baştan bir kere daha izlemeniz gereken serilerden biri, özellikle benim gibi japoncası olmayıp altyazıyla izlemeye kasanlar için. zaten topu topu altı bölüm. hem böylece gözünüzden kaçan bazı öğeleri de görme fırsatı bulabilirsiniz (örneğin ağzını bir karış açıp bağıran adamın dişlerinin arasındaki yaratık gibi).
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap