• tam adı "aileen carol wuornos" olan ve abd'nin en ünlü kadın seri katillerinden biri olarak görülen eşcinsel, hayat kadını. 89-90 yılları arasında cinsel ilişkiye girdiği bazı kişileri öldürdüğü, ve cesetlerini ormanda sakladığı ortaya çıkmıştır. 7 kişiyi öldürdüğü iddia edilse de, iki kişinin cesedi bulunamamış ve wuornos 5 kişiyi öldürmekten yargılanmıştır.
    avukatının, wuornos'un çocukluğunda uğradığı cinsel taciz ve kötü muameleyi, ve zihinsel özrünü, kararı hafifletici unsur olarak öne sürmesi ise hakimi ikna etmemiş, kadın sevgilisi selby wall aleyhine tanıklık yapmış ve wuornos idam cezasına çarptırılmıştır. önceleri öldürdüğü insanların kendisine saldırdığını öne süren wuornos, idamdan hemen önce ise "yaptığım her şeyin altında korkunç bir öfke yatıyor. idam edilmem gerek çünkü eğer hapisten çıkacak olursam yine cinayet işlerim." diyerek suçunu itiraf etti.
    wuornos, 9 ekim 2002 çarşamba günü idam edilmiştir. son sözleri ise şunlar olmuştur;
    "i'd just like to say i'm sailing with the rock and i'll be back like independence day with jesus, june 6, like the movie, big mothership and all. i'll be back."
    hayatı bir diziye ve monster adlı bir filme konu olan wuornos'u filmde charlize theron canlandırıyor.

    http://www.spiegel.de/img/0,1020,215072,00.jpg
    http://www.radikal.com.tr/…001/07/03/haber_6771.php
    http://www.beyazperde.com/haber/4356
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap