7 entry daha
  • milliyetçiliğin temelini, dinin ve kutsal metinlerin güvenilirliğini kaybetmesi daha doğrusu insanları, kabileleri, milletleri bir arada tutamayacak hale gelmesini başlangıç alan ve milleti hayali bir cemaat (bkz: imagined communities) olarak ele alan amcamızdır.
    biz ve onları yaratan eşzamanlılık kavramı nation algısının yaratılmasında başroldedir.
    bu eş zamanlılık kavramını insanlara kazandıran belli nesneler, kavramlar bulunmaktadır. gazete ve romanların insanların hayatına girişi ile aynı anda farklı yerlerde olsa da aynı veya benzer şeyleri yaşayan, evet california da yaşayan birinin new yorkta yağmurlu bir havada kahve içerek onu terk eden sevgilisine üzülen johnu romanlardan okuması, john u onun gibi yapmıştır, onlardan yapmıştır, bizden yapmıştır.
    gazeteler umrunuzda olmayan ülkelerde yaşanan sellerden sizi haberdar etmiştir. ülkeniz için sevinmişsiniz onlar için üzülmüşsünüzdür.
    cultural roots başlığındaki diğer unsurlar harita, sayım ve müzelerdir.
    işçi sayımı, köle sayımı, belli bir dili konusanların sayımı. kendi işçilerinin bölgesini, şeker pancarı tarlalarını işaretlemekten beri gelen haritalama, işaretleme.
    ve en önemlisi birlikte unutmak.
    yaşanan acılar, ait olduğunuz 'millet'in var olma çabası sürecinde çektiği acılar, savaşlar, katliamlar birlikte unutulur ve kitlesel eğitim sisteminin sistematik hatırlatıcılarıyla aslında unutulmaz.hikayeler, heykeller, kalıntılar,geçmişe özlem, geçmişi birlikte unutmak ve geçmişi birlikte hatırlamak.
    devamlılık, bir seri zaman içerisinde gömülü olma hissi, bir kimliğe ait olma ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. siz de birilerinden olmuş olursunuz.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap