1 entry daha
  • bir diger alternatif yazilisi da hospitaler olan sovalye sinifi. bir sekilde mizrak kullanarak savasa atilan hospitalier sovalyelerinin -ki orta cagda en basit tuccarin bile kilicsiz evinden adim atmadigini dusunecek olursak- atlarina giydirdikleri ve kendi ustlerine giydikleri kirmizi (tercihe gore siyah da olabilmektedir) elbiseleri goz kamastiricidir. uzerinde, yine kendine has bir sekle sahip beyaz bir hac bulunan bu elbiseler, aninda "hospitalier" kelimesini cagristirmalidir.

    yogunlukla fransiz asilli olan templar sovalyelerinin aksine hospitalier sovalyeleri, daha cok ingiliz ve italyan kani tasimaktaydilar (almanlar'a ise teton sovalyeleri denmektedir).

    ote yandan, hem templar'in hem de hospitalier'in buyuk olcude ic ice olmasi, uluslararasi baglamda da cok guclu olmalari gibi unsurlar da oz onunde bulundurulacak olursa, templar sovalyelerinin tamamiylen fransizlar tarafindan ortadan kaldirilmasi gibi bir durum biraz abarti kacacaktir. fakat ne vaktinde templarlar'in ortadan kaldirilmasi, ne de hospitalierlar'in guclerini kaybedip ufak capli bir birlik olarak kalmalari, herhangi bir sekilde gunumuzde bircok ulkeye yayilmis olmalari gercegini degistirmemistir.

    (viyana'da, kaerntner strasse'de bir hospitalier kilisesi bilirim, die kirche des hl. johannes des täufers (malteserkirche), arada sirada viyana'daysam eger, cok guzel oldugundan kapisindan iceri kafami uzatir, hatta iceri girip bir iki mum bile yakarim).
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap