8 entry daha
  • 1916 doğumlu şeyh, sahaf, vaiz. halveti cerrahi tarikatının 2 evvelki postnişinin sahibi, güzel insan. yakın zamanda tanıdım kendilerini, keşke demek ne kadar doğru bilinmez ama, keşke hayattayken tanıyabilseydim, sohbetlerine katılabilseydim dediğim zat-ı muhterem.

    yirmi yılı aşkın süleymaniye camiinde ramazan aylarında fahri imamlık yapmıştır kendileri. yaptığı sohbetlerin hatıra sayılır bir kısmı kayıt altına alınmış, bilgisayar ortamına da aktarılmıştır. şeyhliğinden önce kendisini kadiriyye tarikatından da hilafet teklif edilmiş fakat, genç yaşlarında gördüğü bir rüyanın şerhine dayanarak bu teklifi reddetmiş.

    1966 yılında ondokuzuncu türbedarı ve postnişi olarak göreve başlamış. sultanahmet, beyazıt, fâtih, eyüp, süleymaniye gibi toplam 42 camiide, kahvehânelerde, cerrahi dergahı 'nda ve kendine ait sahafında irşad görevini sürdürmüş. özellikle 1970'lerden itibaren yurtdışında bir çok kez gitmiş, abd, ingiltere, hollanda, fransa, belçika gibi bir çok ülkede tanıtıcı ayinler düzenlemiş, irşad görevini yurtdışında da sürdürmüş.

    e biraz da nasıl biri olduğundan bahsetmek gerekir. benim kendilerini dinlediğim, etrafımdan, dostlarından duyduğum kadarıyla inanılmaz bir hitabet yeteneği varmış bu güzel insanın. heybetli oluşu da tabii ki pozitif bir yönde etkisi varmış insanların üzerinde. pespaye, binlerce dolar kaldıran ramazanda ortaya çıkan din adamlarının aksine, müslümanlığın ve peygamberin benim gözümde öğrettiği, teşvik ettiği doğruyu/hakikati hiç bir şeye aldırmadan her yerde söyleme prensibine köküne kadar uymuştur. bu ramazancı din adamlarının(neyse artık) aksine lafı dolandırmadan söyler, az söyler ama çok şey anlatırmış.

    kendine ait "irşad" adıyla 3 ciltlik bir kitabı bulunakta. okumadığım için bir yorumda bulunamıyacağım ama olur da bir gün okursam, buraya ekleyeceğim hakkındaki görüşlerimi.

    bugün kendine ait, şu an gözlüklü bir abinin başında durduğu sahaf dükkanına uğradım. beyazıt sahafçılar çarşısı 1-41. bloklarında bulunuyor, numarasına bakamyı unuttum. küçücük bir dükkan, güzel bir ortamı var. öyle kendi cemaatinden başkasına ait kitap satmayan dükkanlar gibi değil, said nursinin risale-i nur külliyatına ve hatta farklı dillerdeki çevirilerine kadar rastladım. şaşırdım biraz da. sahafın içinde efendinin resimleri var 5-6 adet. adam çok karizmatik ya hu. özellikle zikrullahsırasında çekildiği resimler fevkalade.

    gün geçtikçe kendine ait yeni bir şeyler öğrenirsem hemen sizlerle paylaşacağım sayın sözlük kullanıcıları.

    resmi web sitesi > tık

    her türlü ses kaydını bulabileceğiniz muazzam bir arşiv > tık2

    edit: iki ismi var imiş. diğer adı da süleyman imiş.
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap