55 entry daha
  • konservatuar mezunu bir arkadaşıma ilk kez bir kaç şarkısını dinlettiğimde, kızın hemen akorlarını çözdüğü müzisyendir vangelis. "aslında kurgu basit, 4 akor üzerinden gidiyor aynı sırayla." dediğinde adamın parçalarını daha dikkatli dinlemeye başlamıştım. evet, popüler çalışmaları olan conquest of paradise, voices, spanish harbour, blade runner (kapanış teması) vb. parçalarında kızın dediği doğru. 1980'lerden beri yaptığı pek çok çalışması da aslında çoksesli türe örnek gösterilebilecek şeyler değil. bu, çevresine dizdiği klavyelerine vurmalılar dahil pek çok sesi programlaması / kaydetmesi sayesinde tek defada parçalarını kaydetmesi nedeniyle oluyor daha çok.

    ama vangelis'te bir derinlik var. hemen hemen parçalarının tamamının doğaçlama olması, opera ve klasik tarzdan rock çizgisine kadar pek çok türde eserler kaydetmesi yanında, tek bir notada bulduğu anlam yükü, onu benzersiz kılıyor. evet, basit bir akor yapısında parça seslendiriyor olabilir ama hesaplı kitaplı bir eser yazmaya kalksanız, onun gibi bir duygu ve anlatım yoğunluğunu yakalayamazsınız büyük olasılıkla.

    bu nedenle vangelis müzik tarihinde ayrıcalıklı bir isim olarak anılmaya devam edecek, özellikle piyanosunun başında seslendirdiği eserler ile yıllarca sevenlerinin kalbinde, müstesna bir yerde duracaktır.
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap