29 entry daha
  • binalari guzel olmayan ama allah icin gumbur gumbur ruhu olan semt. son 4-5 yilda anormal bir degisim gecirmistir. hala da gecirmektedir. haftasonlari elinde haritalariyla turistleri bedford avenue uzerinde gormek mumkundur. yasli sanatcilar tarafindan heryeri sarilmis manhattan'a ozellikle east village'e guzel bir alternatiftir.
    brooklyn heights, cobble hill, carroll gardens veya prospect park in batisindaki herhangi bir semtle alakasi yoktur. bu saydiklarim hakikatten guzel sessiz ve paul auster romanlarindaki gibi mahallelerdir. bu semtler yasli veya yeni evli ciftler icindir. misal 30 yasina kadar manhattan'da azitan sonra "ben bu sehirde cocuk buyutmek istemiyoruuuuum" temali diyologlar* sonrasinda buraya tasinan cok yeni evli cift vardir. gittiginiz bir cafede cocuk aglamasi duymaniz yuksek bir olasiliktir ki hakikatten cekilicek cile degildir bu new york icin.

    williamsburg'e gelince. duvarlarindaki street artlari her sabah ise giderken gormek icin bile bu mahalleye tasinilir. partiler, cafeler, barlar, waterfront park, bit pazarlari ve 2.el magazalari saymiyorum bile. kisacasi tuketime dayali da olsa bir ruhu vardir bu mahallenin. evet hipster'i biraz fazladir ama yine de avantajlari katlanilir kilar. son 1-2 yildir onlar da doguya gocmektedir artan kiralardan dolayi...

    bu mahallenin son yillarda populerlesmesi ve gecen ay yayinlanan hurricane guide'da guvenli bolge olarak gosterilmesi emlakcilarin agizinin sularini akitmaktadir. evsahibiniz siz hata yapmaniz ve disari atmaya bahane bulmak icin ellerini kavusturup beklemektedir. bu sayede en az %40 fiyata baska bir kiraci bulacaktir. oto park sorunu vardir burda. arabaniz varsa cekilicek cile degildir. burda yasamak isteyenler bisiklet edinmelidir. williamsburg bridge'in dibinde konuslanmis bir mahalle oldugu icin bisikletle manhattan'a gecmek cok kolaydir.

    kuzey kismi guvenli olsada, mercy avenue ve grand street arasinda kalan kisimda arasira uyusturucu saticilarinin kavgalarina sahit olunur ki bu da normaldir. kimse kimseye dokunmadan herkes guvenli yasar.

    bunyesinde 24 saat acik organik market gibi abukluklarda bulundurur. burda bir de pbr gercegi vardir ki o da ayri bir entry konusudur.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap