1 entry daha
  • kavga çıkaran taksim esnafının kafasının pek de çalışmadığını gösteren kavgadır. huzursuz taksim esnafı bir zahmet üşenmesin, gitsin bir kadıköy esnafıyla görüşsün, sorsun kadıköy esnafı pazar günü* normal cirosunun kaç katı satış yapmış. çünkü kadıköy pazar günü varını yoğunu sattı o kalabalığa. demek ki neymiş? polis müdahale etmeyince senin işlere bir zarar gelmiyormuş. sorun müdahaledeymiş.

    ulan gerizekalı, sen hangi tüketici kitlesine hitap ettiğini bile düşünmekten aciz misin? taksim'e çıkan kalabalığın zaten bu zamana kadar mutlu mesut senin mekanlarını dolduranlarla aynı kitle olduğunu anlayamıyor musun? polis müdahale etmese, insanların eylemlerini yapıp, arada yemeye, içmeye, dinlenmeye senin mekanına geleceğini fark edemiyor musun? polis müdahalesi olmadan dağılan bir kalabalığın, illa ki istiklaldeki mekanlara uğrayacağını düşünemiyor musun? hadi omurgasızsın da, somut gerçekleri değerlendirmekten de mi acizsin lan? illa menfaatini düşünüyorsan, senin yararına olan da o eylemcinin yanında yer alıp polis müdahalesine karşı çıkmak.

    taksim esnafı batmışmış. ticari zekadan bu kadar yoksunken ticari işletme açıyorsa batsın lan. bu zamana kadar direnişçilere destek veren cefakar taksim esnafını tenzih ediyorum.

    hala, çoluğuna çocuğuna ekmek götüremedi, deyip palayla sokağa çıkanı aklamaya çalışan var. ya sen nasıl bir evrende, nasıl bir çevrede yaşıyorsun da palayla, satırla sokağa çıkmayı rasyonalize edebiliyorsun? mad max dünyası mı lan burası? sen şuna, direnişçilere saldırılması hoşuma gidiyor, esnaf battı diye de kılıf uydurdum, içim rahat, desene. he canım, diyelim biz de, tophane'de de çok yoğun müdahaleler olduğu için tophane esnafı silahlanıp polisten kaçan insanlara saldırıyor değil mi, diyelim.

    tek akıllı sizsiniz.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap