• çıldırmış olmaktır. bir çoğu için geçerli en azından.

    gezi olaylarından beri satışlarda düşüş yaşayan beyoğlu esnafı, bunun nedenini gezi direnişçilerine bağlamış. olayı yaşamasam, gözlerimle görmesem inanması güç gelebilirdi belki. bu denli nefret ettiklerini bilmiyordum bizden.

    dün saat 20:30 suları olması gerek. istiklal'de yürüyorum, ara sokaktan bağırış sesleri geliyor. kadının biri, bir insandan çıkabilecek en yüksek desibelde sesle bağırıyor. kim bu niye bağırıyor diye etrafıma sordum esnaf dediler. "yeter artık, gidin buradan" diye sinir krizleri geçiriyor kadın. sonra polis geliyor denildi kaçıştık, hemen gittik bir yere sığındık. meğer polis falan da yokmuş, akıllının teki galeyana getirmiş milleti. etraf sakinleyince sokağın başında tekrar toplandı millet. bu sefer kadının sesi kesildi, adamlar tartışmaya başladı. ne olduğunu anlamadan havaya yükselen bir silah görüldü. silahlı adam da esnaf, hatta bir rock bar varmış onun sahibi dediler sonradan. kaçıyoruz, silah sesleri gelmeye devam ediyor. adamın gözü dönmüş belli. kızdığı kişiler de biziz, sokağın başında toplanmışız. acaba diyorum üzerimize mi sıkmaya geliyor bu adam. arkama da bakamıyorum. nasıl kaçtım da kurtuldum oradan bilmiyorum. ama elim ayağım titredi, çok korktum onu biliyorum.

    garip olan şey şu ki dün her sokağın başı polis doluydu. iki adımda bir 6-7 kişilik grup halinde toplanmış polisler vardı. her yer polisti. o sokağın başı niye boştu? hadi boştu, biraz ilerde yine bir grup polis vardı. bu adam 6-7 el ateş etti, insanlar çığlık çığlığa kaçıştı, bu polisler niye kıllarını kıpırdatmadı? ortalık sakinleşti de anca öyle bir toma geldi. ne diyeyim allah razı olsun.

    kimse yaralanmadı diye açıklama yapılmış. hadi birine bir şey olsaydı orada ne olacaktı? gerçi hiç de bir şey olmazdı, o adamı salarlardı yine. esnaf bu, psikolojisi bozulmuş isteyerek yapmamış derlerdi. bir de öleni terörist ilan ederlerdi.

    olayın dönüşünde bir kızla konuştuk. polis gaz attı, pasaja sığındık dedi. pasajın içine de gaz atıldı sonra esnaf pasajın içine bizi kilitledi, boğuluyorduk dedi. bu kadar mı gözünüz döndü?

    hepinizin aileleri var, satış yapamıyorsunuz, para kazanamıyorsunuz, olaylardan bıktınız, psikolojiniz bozuldu gerçekten anlayabiliyorum. ama hiçbirinizin bunları yapmaya hakkı yok. kendinize gelin ne olur.
hesabın var mı? giriş yap