6 entry daha
  • firtina gibi estigi dönemlerde dönemin matbuatinda idris özbilir olarak kayitlara gecmistir. özellikle dündar kilic ile yedikleri ictikleri ayri gitmedigi dogrudur yani eküridirler. zaten ücer yil arayla bu dünyadan göcüp gideceklerdir. alemde adini 25 yasindayken hapishaneler krali olarak ünlenen ve beyoglu'nun haracini yedigi söylenen nurettin onay cinayeti ile duyurmustur. hapisten ciktiktan sonra artik kürt idris'tir. 12 eylül döneminde uzun süre kacakcilik, eroin suclamasiyla yargilanmistir.

    ***

    cagdaslari oflu osman ve dündar kilic'in oldugu bir ortamda ayri ayri oldugu masalarda oturdugu gazinoda ermeni olan bir arkadasina "kürt, laz, ermeni yoktur. hepimiz türküz." demis. söze icerleyen oflu osman gazinoyu senlige cevirmis. 9-10 el ates sesinden sonra solugu karakolda almistir. kürt idris "silahim yanimda olsa kan cikardi." deyip babaligin raconunu uygulamistir. bu arada babanin rahmetli esinin rum asilli türk vatandasi oldugunu belirtelim.

    ***

    kendi oglunun tarabya oteli'nde yapilan sünnet dügününde silahlar patlamis. 2 kisi terki diyar eylemis 2 kisi ise yaralanmistir. terki dünya eyleyen kisi otelde calisan bir iscidir. isim yapmak icin babanin dügününü secmis saga sola esip gürlemistir. son mermiyi ise kendine sikip intihar etmistir. yaralanan kisi ise dündar kilic'in damadi ugur özbirerdik olup ifadesinde "silah seslerini duyunca dügünlerde adet oldugu gibi havaya ates ediliyor sandim." demistir. dügün sahibi kürt idris'in cocuklari ali ve rüstem ise "biz mantar tabancalari patlatiliyor sandik. bu yüzden hic korkmadik hatta baslangicta cok eglendik." demislerdir. böyle babaya böyle
    yürekli evlatlar lazim öyle di mi?

    ***

    mantar tabancisi sesleri ile büyüyen oglu ali özbir 16 yasina geldiginde okudugu liseye silahla geldigi tespit edilecek ve silahi arkadasindan ödünc aldigini söyleyerek "sadece kizlara hava atacaktim." diye de ekleyecektir. gaza gelip gazetecilere "makinalarinizi kirarim." tehdidinde bulunacak arkasindan "babama söylemeyin cok kizar." diyecektir.

    ***

    kürt idris verdigi sosyal ve siyasal beyanatlarla da farkini ortaya koyan biri. zamaninda "cok adam öldürdüm ama sabikam yok." demisligi vardir. öldürüpte pisman oldugu cinayetler arasinda olan nurettin onay icin "nurettin benim bu piyasada gördügüm kabadayilarin en kraliydi. mert, cesur ve yigit bir adamdi, zaman zaman aklima geldiginde inanin aglayacagim gelir ama can davasi. ben onu vurmasam o beni vuracakti." demistir.

    ***

    alemin kabadayilarina iliskin bir soruya cok enterasan bir cevapla karsilik vermistir.
    - "samimi söylüyorum, bu alemde hic kimseyi sevmiyorum. inanin bana... ama yine de allah arkadaslarimin yardimcisi olsun. cünkü hic biri beni sevmedi ki ben onlari seveyim."
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap