2 entry daha
  • önce erasmus for all adıyla lanse edilen ve hali hazırda yürütülmekte olan erasmus, comenius, leonardo da vinci, grundtvig ve ab gençlik programı gibi programları ile yeni bazı programların dahil olmasıyla 2014-2020 yılları arasında ulusal ajans vasıtasıyla ülkemiz dahil ab ülkelerinde uygulanacak olan yeni programın adı.

    bugünden itibaren çok büyük bir sürpriz olmazsa yeni program "erasmus plus" veya "erasmus +" adıyla karşımıza çıkacak.

    19 milyar euro bütçe öngörülen yeni program çerçevesinde 7 yılda 5 milyon kişinin hareketlilik gerçekleştireceği bekleniyor.

    özet geç piç müptelaları için ön not: mevcut programlar adları değişmekle birlikte devam edecek. adlar mesela şöyle değişecek: erasmus programı-yükseköğretim programı, comenius programı-okul eğitimi programı, leonardo da vinci programı-mesleki eğitim programı, grundtvig programı-yetişkin eğitim programı...

    (devam edelim) eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında projeler yapılmasına imkân verecek olan yeni program kapsamında aşağıdaki ana eylemlerde projeler gerçekleştirilecek:

    1. bireysel öğrenme hareketliliği (learning mobility of ındividuals):
    bu anahtar eylem, avrupa birliği üye ülkeleri ve diğer ülkeler arasında eğitim, öğretim, staj, öğretmenlik, profesyonel gelişim ve gönüllülük gibi resmi olmayan gençlik faaliyetleri gerçekleştirme fırsatı sunacak.

    2. yenilik ve iyi uygulamalar için işbirliği (cooperation for innovation and good practice):
    eylem, eğitim kurumları, gençlik kuruluşları, meslek örgütleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında eğitim, öğretim ve gençlik faaliyetleri alanında istihdamı, yaratıcılığı ve girişimciliği teşvik eden yenilikçi projeler gerçekleştirme imkânı sunacak.

    3. siyasi reforma destek (support to policy reform):
    bu anahtar eylem, avrupa birliği üye ülkelerinin üye olmayan diğer ülkelerle iyi uygulamaların değişimi konusunda politika oluşturulmasını destekleyecektir. bu destek, ab şeffaflık araçlarının; ülkeler arası eğitim, bologna ve kopenhag gibi özel politika süreçlerinin uygulanmasını içerecek.

    hâlihazırda yürütülmekte olan hayatboyu öğrenme ve gençlik programları temel olarak bu üç ana eylem altına aktarılıyor. yani mevcut programlar (comenius, erasmus, leonardo da vinci, grundtvig ve gençlik eylemleri) yeni dönemde bu üç ana eylem altında hayatiyetini sürdürecek.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap