9 entry daha
  • bu sene super bowl hedefiyle sezona başlayacak takım.

    2005'te kariyerinin zirvesindeki matt hasselbeck ve o sene en değerli oyuncu ödülünü alacak shaun alexander ile gidilen super bowl'dan daha iyi bir takım var elde. o sene çoğu insana göre tarihin en kötü super bowl maçlarından birinde çok net hakem hataları (verilmeyen rezalet bir darrell jackson touchdown'u, end zone'dan bir yard uzakta durdurulmasına rağmen verilen bir steelers touchdown'u, daha detaylı bilgi için buradan) ve hasselbeck'in beceriksizliği yüzünden (kendisi her zaman çok iyi oldu, ama hiçbir zaman elit olamadı) seattle yine şampiyonluğa ulaşamadı.

    bu kadronun etrafında kurulduğu isim kesin şekilde geçen sene üçüncü turda draft edilen russell wilson. kendisini izlemeden anlatmak imkansız, ama istatistiklerin çok üstünde bir oyuncu. peyton manning'in çaylak sezonunda en fazla touchdown rekorunu son maçta kırabilirdi, maçı kazanmayı garanti etmek için pas vermek yerine koştu ve egale etmiş olarak kaldı. dört defa son çeyrekte takımı geri döndürdü; patriots'a ve bears'a karşı kazandı, dolphins ve falcons'a karşı öne geçti fakat defansın hataları yüzünden kaybetti. falcons'a karşı bir çeyrekte 27-7'den 28-27'ye getirmişti, bir şekilde defans otuz saniyede kaybetmeyi başardı. bunun dışında drazen petrovic'in kafayı basketbolla bozduğu gibi amerikan futbolu ile bozmuş bir adam. boş zamanını film odasında rakiplerin maç kayıtlarını ve çizdikleri oyunları analiz ederek geçiriyor, o kadar ki seahawks film odasının adı oyuncular arasında wilson room'a dönüşmüş durumda. her şeyden daha önemlisi senenin başında onun başlamasını kimse beklemiyordu, çünkü o yaz eski green bay packers oyuncusu matt flynn'e yüklü bir kontrat imzalatılmıştı, ve pozisyonu tartışmasız denecek kadar güvendeydi. bir şekilde ilk 11'de quarterback pozisyonunu aldı, ve asla geri bırakmadı. yine sezon başında iyi defansı ve çok iyi koşu oyunu olan takımında sadece gerektiği zaman pas verecek biri olması isteniyordu; fakat adeta inatla iyi oynayarak daha fazla sorumluluk almaya başladı, bunların üstesinden geldi, ve senenin ikinci yarısında istatistiksel olarak da nfl'deki en iyi 3 quarterback'ten biriydi. *

    bunun dışında koşucular * geçen sene inanılmaz bir performans gösterse de hayatının yılını yaşayan adrian peterson'ın gölgesinde kalan marshawn lynch tartışmasız ilk 11'de olacak. bunun dışında yedekte robert turbin ve bu sene draft'ta seçilen christine michael inanılmaz bir "üç başlı canavar" oluşturuyor. russell wilson'ın da geleneksel quarterback yeteneklerinin üstüne koşarak da oynayabildiği düşünülürse seattle hücumunun ne kadar tehlikeli olduğu anlaşılır sanıyorum.

    üstüne geçen sene ortalama olan wide receiver'lara nfl'in en patlayıcı oyuncularından percy harvin eklendi. kendisi potansiyeline yakın oynayabilirse nfl'de calvin johnson ve aj green'den sonra en iyi receiver olabilir. bunun dışında sidney rice, geçen sene muhteşem bir çıkış yakalayan golden tate ve çoğu takımda düzenli olarak oynayabilecek doug baldwin var.

    defansta ise nfl'in en iyi cornerback ve safety tandemleri bulunuyor. cornerback'te büyük ihtimalle ligin pozisyonunda en iyisi richard sherman ve iki sene önce nfl'in all star maçı pro bowl'a seçilen insan azmanı brandon browner var. safety'de ise ismi hak ettiği kadar bilinen earl thomas ve ismi hak ettiği kadar bilinmeyen kam chancellor var. hepsinin üstüne bu sene slot corner pozisyonunda oynayabilecek (cornerback, ancak daha içeriye yakın ve koşu oyununu durdurma konusunda da uzmanlaşmış olması lazım) antoine winfield ile anlaşılarak defansa bambaşka bir boyut katıldı. linebacker pozisyonunda geçen sene nfl'in en iyi defansif çaylağı oylamasında ikinci sırada kalan bobby wagner'ın yanında istikrarlı bir isim kj wright olacak, ama diğer yanında kimin oynayacağı merak konusu. performans arttırıcı madde kullanmaktan dört maç ceza alan bruce irvin'in orada oynayacağı düşünülüyordu, fakat en azından ilk dört maç orası hazırlık kamplarında çok iyi performans gösterdiği söylenen korey toomer veya malcolm smith'e kalabilir. defansın en önünde ise serbest oyunculardan inanılmaz bir takviye yapıldı. cliff avril ve michael bennett gibi iki oyuncu şaşırtıcı şekilde düşük maaşlarla takıma katılmayı kabul etti, şampiyonluk istedikleri çok açık. bunun dışında draft'ta seçilen jordan hill ve nfl tarihinin ilk avustralyalı oyuncusu jesse williams tackle pozisyonunda brandon mebane ile rekabet halinde olacaklar. hali hazırda bulunan chris clemons ve red bryant gibi oyuncuların varlığı göz önüne alınırsa geçen senenin en iyi defansındaki en zayıf nokta en güçlü nokta olabilir.

    takım hazır, nfl'in en iyi taraftarı da hazır. nfl hazır mı bunu zaman gösterecek.

    "go hawks."
    -russell wilson
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap