17 entry daha
  • mahalleme saldırıldığını üzülerek tv den izlediğim eylemlerdir.

    son 8 yıldır ankarada kaldığı sürece sadece dikmende ikamet etmiş biri olarak anlatıyorum, göreceğiniz en halk gibi halk insnaların yaşadığı bir mahalledir dikmen. direnişin ilk gününden beri dikmenliler pasif olarak direniyor. her gece ellerinde tencere tava bayrakla dolaşıyorlar. bir defa bile olay çıkmadı. sadece bu gece saldırılan ziraat bankasının orada yaklaşık 10 kadar apaçi her gece lastik falan yakmaya kalktı ve anında halkta tepki gördü. polis bu apaçileri donlarının rengine kadar biliyordur eminim. çünkü ben arabalarına kadar bu adamlara aşinayım. polis her gece görürdü ve müdahale etmezdi. bu gece nasıl bir emir aldı ki saldırdı, eminim 10 apaçi için, daha doğrusu bahane gösterilerek tüm bir mahalle şu anda gaz altında tutuluyor.

    dikmen halkı genelde sosyal demokrattır. ciddi bir alevi nufusu barındırır. bu gece camilere gaz bombası atıldığını görüyoruz tvden. bu çok ciddi bir pravakosyondur. resmen yıllar önce gazi mahallesinde çıkarılan olayların kokusunu almaktayım. eminim şu anda oradaki eylemcilerin yaş ortalaması 35 falandır. yani o derecce sıradan ve pasif direnişçiler ki zorla öfkeleri kabartılıyor bence.

    ben mahallemden uzakken mahallem bombalanmaktadır. diren ulan dikmen, diren sana bile çattıysa bu faşizm artık yüzde yüz eminim yıkılması yakın.

    akın var
    güneşe akın!
    güneşin zaptı yakın!

    tanım: faşizmin son çırpınışlarında başkentimin karakterini ortaya koyduğu eylemlerdir.

    not: ankarada değilim şu anda olayalrı tvden izlediğim ve telefondan aldığım bilgilere göre yorumladım.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap