7 entry daha
  • savunma amacli molotof kokteyli atmaktan soz edilerek hakkinda yapilan elestiriler acikca carpitilmaktadir.

    - flamalar, pankartlar siyasi partiler gibi cikar gruplari disinda kendini ifade etmenin en guzel ve aslinda en pasif yollarindan biridir. lgbtt veya vegan pankartlarini kaldirmak direniste ne kadar farkli insanlarin bir arada oldugunu gormezden gelmek demektir. keza bu taraftar gruplari icin de gecerlidir. stklar icin de. insertler, bildiriler dagitilmadikca ve is taciz boyutuna varmadikca veya baska bir grubu psikolojik/fiziksel olarak tehdit etmedikce bunlar ifade ozgurlugu kapsamindadir.

    - eylem bicimini degistirecek elbet, gunlerdir bunun icin forumlar kuruyor insanlar. ancak populist kitle pasifizmi ayakta durmaya indirgiyorsa orada bir sikinti vardir. kusura bakmayin da mutlak pasifist olmasak dahi gunlerce orada bariscil bir direnisle insanlara kendimizi ifade etmeye calistik.

    - molotof atanlari gezi parki direnisindekiler parka siginarak zaten afise etti. kendi icinde bu tip insanlari barindirmiyor. barindirmamasi da gerekiyor bundan sonrasi icin. su an kitle psikolojisi ile yayilan ayakta durma eylemleri iktidarin eylemleri dindirme politikasina destek niteligi tasimaktadir. amaci bu degildir elbet ancak bu durum akp'nin isine gelmektedir. adamlar cimen ekiyor yahu. bir durup dusunuyor musunuz bir sonraki adimlarini?

    - israrla soyluyorum ki bu tip bir pasif direnis, gezi parki'nda haftalar suren pasif direnisi "yasadisi eylem" olarak gostermektedir.

    - siddet konusunda ise soyle de bir gercek var ki haftalardir saldirmiyoruz, direniyoruz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap