246 entry daha
  • bir ay önce sayın öcalan söylemiyle bebek katilleriyle aynı yatağa girenlerin bugün sanki belleklere format atmışçasına teröristbaşı söylemine geri dönmüş olduğuna şahit olunan miting. hayrola?

    bu miting öyle bir mitingdir ki olgular, olaylar ve hakikatler ve değerler öyle yüksek bir tempoyla ters yüz ediliyor ve düşünce zinciri peş peşe öylesine hızlı vuruşlarla kırılıyor ki akli melekeleri en düzgün çalışan insanların bile dumura uğramaması imkansız hale getiriliyor. bu çirkin, kirli ve art niyetli bir belagat yönteminin dibinin dibidir.

    ama hitap ettiği kitle aklı başından gitmiş veya akılları başlarına hiç gelmemiş insanlar topluluğudur. bu konuşma kurbanların aslanlara parçalatıldığı bir arena şovudur. kan isteyen kalabalıkların iştahını doyurma konuşmasıdır.

    bir yanda aklıbaşında insanların bile anlamsızlıkların art arda eklemlenmesiyle oluşturulan bir mantık silsilesini takip etmeleri özellikle zorlaştırılırken diğer yanda toplam iki yüz kelimelik dağarcığıklarıyla algıları sınırlı, protein yoksunu kitleler bir yandan diğer yana saatler boyunca savrulurken elektrik verilmiş gibi bir sersemleme etkisine maruz bırakılıyor ki bu etki, bireylerin üzerinde bir benzeri maç tribünlerinde görülebilen ekstaz hali yaratıyor.

    özetle, bu miting sapıkça bir nefret ve öfke ve hiddet ve şiddet ve yalan ve kirli manipülasyon ve hasta megalomani performansıdır.

    .

    ayrıca, bence en önemlisi, mobese kayıtlarına ve polisin kamera kayıtlarına bakıp sokaklardaki herkesi tek tek belirleyeceklerini ve tutuklayacaklarını söylemesidir (ki mobeseleri halk rahat etsin diye kapattırdığını söylemişti hatırladığım kadarıyla). ilaveten, bildiğim ve şahit olduğum kadarıyla erdoğan boşa tehdit eden biri değil. bu da demektir ki çok büyük ev baskınları ve tutuklama dalgaları geliyor pazartesiden* itibaren. dehşetli bir gazapla çökecek direnişin üzerine. ama tabii ki böyle şeyler durduramayacak, ve bilakis keskinleştirecek onurlu direnişi.

    ve hala camiye ayakkabıyla girmekten söz ederek hala camide içki içildi diyerek kışkırtıyor. hala camileri ahır olarak kullandılar diyor. hababam cami ve din düşmanlığı damarından kanırtıyor da kanırtıyor. kuskunç.

    .

    (bkz: 16 haziran 2013 tayyip erdoğan konuşması/#34628558)

    .
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap