• olayların sebebi hakkındaki en mantıklı tespittir. troldü, şakirtti demeden önce bi oku.

    hatırlayalım, 2-3 derecelendirme kuruluşu geçtiğimiz 15-20 gün içinde ardarda türkiyeyi "yatırım yapılabilir" seviyeye çıkarttı. bu ne demektir? para babaları hemen yarın çuvalla para getirip fabrika yapmayacak. çünkü bunun karını anca 3-5 yıl sonra devşirebilir. yabancı yatırımcı öncelikle o ülkenin borsasına girer. şirketlerinin bir bölümünü satın alır.

    bu para babaları açısından sorun şu ki, not artışları vaktinde görüldü ve "satın alındı" açacak olursak, not arttığında borsanın yükseleceği seviyeye not daha artmadan gelindi. yabancı yatırımcı geldiğinde hisseleri yüksek değerden almak zorunda kalacaktı.

    şunu belirteyim: bu konuda hiç bir istihbari bilgim yok. ama olayların bu hale gelip borsanın %10 değer kaybetmesinin gerçek sebebinin bu olduğu konusunda ciddi şüphelerim var. ülkeyi karıştır -> borsa düşsün -> düşük fiyattan hisseleri topla -> gerilimi düşür -> borsa yükselsin -> sat.

    toz duman yatıştığında inşallah haksız olduğum ortaya çıkar ve hepimiz rahatlarız. yoksa 2 ağaç ve 3 şişe rakı için bunlara sebep olanlar, o zaman ülkede nasıl ve hangi yüzle gezecekler, merak ediyorum.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap