6 entry daha
  • kararlılığın ve tek yürek olmanın , tomalardan da polis jopundan da , siyasetten de , gazlardan da, üniformalardan da üstün olduğudur .

    bunun dışında medyanın ne kadar mide bulandırıcı bir sektör olduğu, satılmışlığı zaten ufak tefek birsürü örnekle belliydi ve fakat bu kadar göz göre göre 3 maymunu oynaması inanılır gibi değil , ne kadar yalnız olduğumuzu görmek adına çok güzel bir örnekti.

    sosyal medyanın gücünün de ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı böylelikle. heryerde sansür uygulanırken , insanlar ekşide, twitter da vs. de organize olundu satılmış gazetelere , televizyonlara gerek duymadan . birkaç site kararlı insanlar için yetti arttı bile.

    zaten bu konuda en üst seviye olarak başbakanın sosyal medya toplumların baş belasıdır sözü , bu konuda halkın ne kadar başarılı olduğunun en büyük kanıtıdır.

    insanımızın ne kadar organizasyon gücü olduğunu ve yardım sever olduğuda ortaya çıktı. herkes meydanlarda birbirlerine deneyimlerini , tecrübelerini anlatıyor , birbirine yardımcı olmaya çalışıyorlardı. çoğu insanın biber gazı yedikten sonra " ovuşturma ovuşturma sadece sirke sadece sirke "diye bağırışmaları halen daha kulağımda. hiç tanımadığın insanların gelip acını hafifletip , yaranı sarmaya çalışması inanılmaz birşey. gönüllü doktorlar, gönüllü gaz maskesi dağıtanlar, gönüllü avukatlar..

    iletişimi kolaylaştırmak için bölge bölge deşifre edilen wi-fi şifreleri , polisin hareket yönlerinin telefon trafiği ile paylaşımı, elinden gelenin elinde kamera ile canlı yayın denemeleri , zorda kalan insanlara ve göstericilere kapısını açan iş yerleri , ev sahipleri, gerçekten inanılacak gibi değil hele hele tüyleri diken diken etmeme gibi bir olasılık söz konusu değil.

    taşkınlıklara müdahalelerin yapılması, provakatörlere izin verilmemesi , yine dayanışmalarla gerçekleşen çevre temizleme hareketleri , çöplerin , harabe meydanların göstericiler tarafından toplanması eyleminde sorumluluk çerçevesinde yapılabileceğini göstermiştir.

    polisin kendi ülkesinin , "bize emanetsiniz" dedikleri insanların üzerinden tomalarla geçişleri , vatandaşlarına tuzak kurmaları, kelimelerinden başka bir silahı olmayan insanları linçleri ve resmen nefreti yaşamaları daha da kötüsü yaşatmaları.

    ama en ilginci bunca şeye rahmen başbakanın halen daha kalkıp tehditkar konuşmaya devam etmesidir. ben istersem şu kadar adam toplarım ne olur , ben istemesem oraya çıkabilirler mi lafları inanılacak gibi değildir. he bir konuda haklıdır, artık bu olay sadece gezi parkı direnişi olmaktan çıkmıştır, artık insanlar onun bu şekilde alakasız çıkışlarına, tehditkar sözlerine, insanların hassasiyetlerini önemsemez daha da kötüsü küçümser tavrına bir tepkidir artık sokaktaki , gezi parkındaki , meydanlardaki insan yahut penceresinden tava tencere sesi çıkaran
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap