7 entry daha
  • tahrir siyasi partiler üstüydü demek, siyasete dair bir bok bilmemektir.

    ihvan-ı muslimin (müslüman kardeşler) 80 yıldan fazla bir süredir, siyasi ya da gayri siyasi olarak ortadoğu'da bir çok ülkede örgütlenmiştir ve bu tarz toplumsal hareketlerde yüksek manevra kapasitesine sahiptir. tahrir olayları ilk başladığında ortada gözükmeyen grup, ordunun ve polisin mübarek'e sırt çevirdiği anda, mısır gençliğinin ve kıptilerin yoğun olarak yer aldığı bu toplumsal hareketi, siyasi harekete çevirmiştir.

    şu an taksimdeki durum hala toplumsaldır ve siyasi olması 4 gündür alandaki gözlemlerime dayanarak edindiğim izlenime göre namümküne yakındır. insanlarda tayyip erdoğan'a ve polise nefretten başka bir düşünce yok, her ne kadar tayyip olay ideolojiktir dese de, ideolojiye dair bir şey yok, bu olay bu haliyle en fazla, boyunsuz muammer'le, hüseyin avni mutlu'ya patlar.

    gerçek bir dönüşüm isteniyorsa, siyasi örgütlerin reklam derdini bir kenara bırakıp, bir araya gelip insanlara neden burada olmaları gerektiğini anlatması, ve burada biriken gücü bir hedefe yöneltmesi gerekiyor. "şerefine tayyip", "katil polis", "mustafa kemal'in askerleyiz"le bir yere varılmaz orada.

    hızlıca, yandaş medya binalarının işgal edilmesi gerekiyor, habertürk çok kolay bir hedef olmasına rağmen kimse bunu aklına dahi getirmiyor, bir güç tutuyor oradaki insanları.

    öte yandan, parktaki insanlar gereksiz yere korkuyor, çok küçük bir gaz bulutu bile dolandığı anda herkes kaçmaya çalışıyor, gerçekten korkacak bir şey yok. bazı ciddi provokatörler var (sivil polis olduğunu düşündüğüm) dün yanan ateşe benzin dökmeye çalışıyordu biri ama siyasi partililer "eylemin sahiplerinden" önce müdahale ediyor o insanlara.

    acil yapılması gereken, bu ülkede yıllardır direnenlerin deneyimlerini oradaki gençlere hızlıca aktarmaları ve küçük ve hızlı hedeflerde diretmeleridir. (en basitinden emniyet müdürünü istifa ettirtmek gibi)
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap