15 entry daha
  • arkadaşlar bir kaç öneri de benden;
    bir nöbetçi eczaneden talcid ya da rennie alın ve şişenin ya da tabletin tamamını yarım litre süte (süt yoksa su da olur) karıştırıp çalkalayın. gazdan etkilendiğiniz ilk anda yüzünüzü bu karışımla yıkarsanız etrafı görebilmenizi sağlar.
    eczane bulamıyorsanız yanınıza selpak ve sirke alın. asla sirkeyi direkt yüzünüze bocalamayın, bir selpağa döküp insafsızca yanmakta olan gözlerinize yavaşça sürün (evet biliyorum o an sakin kalmak zor oluyor ama bir 10-15sn sakin kalırsanız çok hızlı bir şekilde rahatlatacaktır.)
    hiçbirini bulamıyorsanız en azından yanınızda bir süt götürün. hiç yoktan iyidir.
    evden minik bir el havlusu ve viks alın. bu havluya viks kremi iyice sürün ve gazı yediğiniz ilk anda burnunuza dayayın. kesilen nefesinizi az da olsa açacaktır.
    su ise en kullanmamanız gereken şey.
    orospuluğun ilki zordur derlerdi aynen öyleymiş, gazı da yediğiniz ilk sefer zor sonrasında önlemini de etkisinin geçme süresini de öğreniyorsunuz. o yüzden yılmayın, hazırlıklı olup sakin kalın yeter.

    önemli!!! not! tüm yaralananlar için gönüllü yaralı taşıma hizmeti sunuyoruz! çankaya belediyesinin (eski ssk) önündeki mavi citroen'le bekliyoruz, üzerinde "yaralı taşıyor" yazılı kağıtlar var. yaralandığınız an buraya gelirseniz sizi en yakın hastaneye götürüyoruz! ve evet yol kapalı oluyor ama önemi yok bize anında herkes yol açıyor ve çok kısa bir süre içinde hastaneye (ibn-i sina gönüllü olarak bizlere bakıyor) götürebiliyoruz.

    önemli 2. not! karanfil'deki mülkiyeliler birliği ve leman kültür revir olarak hizmet veriyor. yaralandığınızda bu ikisine de sığınabilirsiniz. gönüllü doktorlar gerekli malzemelerle birlikte hazır bekliyor olacaklar!

    önemli 3. not! göz altına alındığınızda bana mesaj yollarsanız gönüllü avukatlara ileteceğim! elimizde bir kaç avukat numarası da var.

    edit: geçebileceğimiz bir yerde iseniz mesaj attığınız takdirde gelip yaralananları alacağız!

    edit2: arkadaşlar tweet atın lütfen! ambulanslar polise biber gazı taşıdığı için grubun içine sokmuyorlar. 1 kişi bile buradan duysa 1 kişidir. orada olduğumuzu bilsinler.
306 entry daha
hesabın var mı? giriş yap