7 entry daha
  • konya'da o etli ekmeğin, peynirli pidenin (aslında börek denir ona, ama biz adama börek dediğimizde öylece baktı sağolsun) gerçeğini yememiş olana lezzetli gelecektir, aşikar. konya yemekleri yapıyorum diye milleti yiyen mekandır. alakası yok efendim.

    bugün denemek nasip oldu zatım ve konyalı ailemin geri kalanına. bamya çorbası bir kere faul, eti azdı. etli ekmek dedikleri şeyi bir getirdiler, üçe bölüp getirdiler sandık, o okadar ince olmaz bir kere. boyunu tutturdun birbuçuk metre, enini de tutturacan ustam en aşağı 10 cm olacak o pide. hamurunda da iş yoktu affet, kayış gibi. burada bir pideyi kaç kişi zar zor yedik, konyada tek kişi iki pideyi yuvarlar haberi olmaz, kaya kaya gider. tuttun mu arkası görünür o etli pidenin, yemin ederim. o daracık pideye atmışın karabiber gibi etini. http://www.youtube.com/watch?v=y7j50eyeoec

    bunu ayrı paragrafa yazacağım. konya tulumu diye millete yedirdiği şey bildiğin anam babam kaşar. ya da konya tulumu dışında her şey. konya tulumu bir kere ekşi olur. ha bana dersin ki, ben o ekşi tulumla pide yapsam kimse burda yemez, haklısın. ama o zaman o menüye kaşarlı pide yazacan, konya tulumu mavalı okumayacan. bak sinirlendikçe şivem kayıyo senin yüzünden.

    hacı sen ne diyon diyenlere tavsiyem, konya'ya bir uğrayıp şükrü ustayı ve bolu lokantasını bulmalarıdır. bi de o beyzade midir bi site vardı meramda, onun önünde bi pideci var o da iyidir.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap