14 entry daha
  • bir reklam biçimi sanılan kelime. şimdi anladığım kadarıyla yazayım bu kelime neden bu kadar çok kullanılıyor:

    viral medikalde virüs yoluyla yayılan anlamına gelen bir kelime. ingilizce'de go viral diye bir deyim var, bir anda virüs gibi hızlıca yayılmak manasında.

    arkasından internette bu kelime çok yayılmaya başlandı, sosyal medya ağı sayesinde herhangi bir videoyu izleyen hemen herkesin paylaşması sonucunda bir anda videonun veya her neyse, hızlı bir şekilde yayılmasında kullanıldı.

    reklamcılar tabii bu yöntemi hemen keşfetti ve sanki gerçekmiş gibi kurgulanan reklamlar çekilmeye başlandı. amaç, bu kurgulanmış garip olayı gerçek sanan kimselerin arkası arkasına videoyu paylaşması ve sonrasında oluşacak subliminal şekilde markanın tanıtımı.

    tamamen sosyal ağın bir eylem biçimi olan paylaşımı kullanan, gerçekmiş gibi çekilen reklamlar -ki eskiden de yapılırdı bu mesela bence buna bir örnek, deterjan firmalarının kapı kapı dolaşıp bakın bu tertemiz etti bu edemedi şeklinde gerçekmiş gibi kurguladığı reklamlar- viral reklam adıyla anılmaya başladı.

    işin garip yanı artık bir şeyin reklam olduğu çok rahat anlaşılır hale ve de paylaşılmaz hale geldi dolayısıyla bir anda yayılan bir şey değiller artık ama nedense adı viral reklam olarak kaldı.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap