3 entry daha
  • gerçekten güzel bir belgesel film olmasına rağmen, arananları buldurtmayan belgesel...

    neden peki? çünkü, her şeyden önce, "net" bir duruş yok kişiler ve anon'lar üzerinde. yani, bizim gibi ülkelerin sıklıkla içinde bulunduğu "ideolojiler", fikirler çatışmıyor filmde. evet, gençler baştakilere karşı çıkıyorlar, değil mi? bir noktaya kadar evet ama bunu yaparlarken, düzene çok fazla baş kaldırdıklarını düşünemiyoruz, orta doğu'nun bütün sefaletini ve acılarını, hayatı boyunca yaşayan bizler.

    düşünemiyoruz.

    çünkü anon'lar "ne düşünürsen düşün, umurumuzda değil" diyorlar. peki ya, kapitalizmin zorlu, yorucu düşünceleri ve insanlara dayattıkları ?

    peki ya, arap baharı' nın gene kapitalist patronlar tarafından oyunlara getirilmesi sonucu oluşmuş olduğu gerçeği ve sorunsalları ?

    "red" filmine de, dün nhkm kadıköy' de gitmiş olan benim bünyemde aynen bu etkiyi yarattı, "we are legion: the story of hacktivists" filmi. eksiksiz ve gediksiz olaraktan, bütünü ile.

    "ideolojiler saçmadır ve yok olmuşlardır aslında" diyen bir milan kundera okumak gibiydi, bazı yerlerinde hatta, en göz alıcı film kareleri.

    4chan olgusu ise elbette komiklikler ve şakarlarla bezeli idi. ama hayat hep komiklikler ve şakalar ekseninde yürümemektedir, bilirsiniz ki. biliriz ki.. hele bu topraklarda büyüdü iseniz. yanı başınızda kocaman bir orta doğu savaşları peydah olmuş ve oluyor ise, halen.

    "rahatsız et" diyordu oradaki insanlar siteye girenlere. bizlerin nick' i yok bizler varız.. diyerek sonrasında. "ama..." diyordum ben ise ? ama !?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap