9 entry daha
  • 4 months, 3 weeks and 2 days ayarındadır, o kadar dövmez ama o kadar güzel bir filmdir. bu seferki fark, hikaye gerçek bir olaydır. şeytan çıkarayım derken can çıkarmak nedir, bu filmde bunu izleyebilirsiniz. ama cristian mungiu "ve olaylar gelişir" tarzında anlatmaz hikaye. karakterlerin ruh hallerini ve geçmişlerini lönk diye koymaz ortaya, ipuçları verir, birleştirmek sana kalır, şüphelenmeni ister, sen anla ama bakalım filmdeki diğer karakterler anlayacak mı diye düşün ister, beklediğin finalden daha çok nasıl gideceğinin planlarını yaparak cannes'dan eli dolu dönmeyi bilmiştir. başroldeki iki hatun da aldıkları ödülü hakketmişlerdir.

    ayrıca film cıvık bir eleştiri filmi değildir. saf tutmaz, ayna tutar, eksiği fazlası yoktur. bu yüzden basitliğiyle içini burkar burkar, düğümünü atar ve haftalarca orada patlamasını beklersin. 4 months'ta da böyle olmuştu bunda da durum farklı değil.

    yine her sahneyi tek cut ile çekmiş cristian mungiu ki hastasıyız.

    bir de bir zamanlar anadolu'da ile pek çok noktası benzeşmektedir. bir de bu gözle izleyin, farkedeceksiniz.

    en sonda ne oldu diye merak edenlere ise rahip 8, anne rahibe 6, diğer rahibeler 5er yıl ceza aldılar ama erken tahliye oldular gerçek olayda.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap