7 entry daha
  • yeni çıkan hali ile içinde saçma sapan metinler barındıran kanundur. içinde "sermaye piyasası suçları" diye koca bir bölüm ihtiva etmesine karşın ayrı bir bölümde şöyle bir madde vardır:
    "makul bir ekonomik veya finansal gerekçeyle açıklanamayan, borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasaların güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemler, bir suç oluşturmadığı takdirde, piyasa bozucu nitelikte eylem sayılır. kurulca belirlenen piyasa bozucu eylemleri gerçekleştiren kişilere kurul tarafından yirmi bin türk lirasından beş yüz bin türk lirasına kadar idari para cezası verilir. ancak, bu suretle menfaat temin edilmiş olması hâlinde verilecek idari para cezasının miktarı bu menfaatin iki katından az olamaz."

    spk suç olmasada "piyasaların güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemler" e ceza kesen bir kuruluş olmaktadır.
    bu demek oluyor ki ekonomide oluşan balonların patlamasını haber yapmak, bu konuda köşe yazısı yazmak, suç olmasa da spk tarafından cezalandırılabilir. ekonominin aleyhinde herhangi bir açıklama yapmak cezaya tabidir.
    "suç olmayan ve cezaya tabii bir işlem"hukuka uygun mudur, herhalde hiç düşünen olmamış.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap