7 entry daha
  • allah'in kendilerini bir suru kil, ikiser meme ve birer kuyruk sokumuyla yaratmis olmasini son derece normal bulan bir grup erkegin, bu durumu garipseyen erkeklere ve tum kadinlara kurduklari tahakkumun bir baska yansimasi.

    <edit: arkadas, adam yerli uydu yapiyor, yapay kalp yapiyor diye bunlari basamiyor mu? hani sanki kitabi basmak icin uydu yapiminda kullanilacak muhendislere, bilimadamlarina ihtiyac var; yazilmis cevirisi dahi yapilmis seyin basilmamasi bununla mi aciklanir? matbaadaki bekciyi mi uydu dizayni isinden aliykoyuyorduk?

    baska yayinevi mi yok diyen var mesela. yahu var, ona bakarsan internetten de okursun arayip bulursun. hic kitap basilmasa da wikipedia var. onu sansurlesen vpn kurar onunla erisirsin. her bokun cozumu var da burada elestirileni anlamamazliktan gelmenin cozumu yok sanirim: vatandasin vergisiyle finanse edilen ve isi tarafsiz bilim ve bilim egitimi yapmak olan bir kurumun, iktidarin dini ideolojisine gore yayinlarini sekillendirmesine kiziliyor. kuvvetler ayriligindan sikayet eden adami alkislayan insanlar icin tabii tubitakin da guc merkezlerinin yorungesine girmesinin bir sorunu olmaz.

    "itibar gormeyen kitaplar"dan kastedilenler de pulitzer odullu, dunya kadar yerde bestseller olmus kitaplar. harun yahya itibarli ama, ben nature dergisinde okuyorum hep makalelerini, nobel odulu koyacak yeri kalmadi adamin.

    zaten kitaplar boyle taninmis olmasalar dahi, salt tubitakin misyonu geregince basilmalari gereken kitaplardir bilime ve bilimin anlayisina bu kadar dogrudan etkileri olduklari icin. tabii bizim dalgasini gectigimiz evrim teorisi coktu ateistler panikte kalibini ciddi ciddi bakis acisi olarak benimseyen, olaylari bu yonde yorumlamaya egimli bir suru insani bu yonde ikna etmek imkansiz, "artik modasi gecen kitaplari da basmasinlar" diyecek yiginla insan var ulkede.>

    pulitzer odulu demisken, arada tufek mikrop ve celik de kaynamis demek. yani tarih boyunca bazi toplumlarin digerlerine hakimiyet kurmasini, uygarlik gelisiminin epey farkli hizlarda devam etmesini dunya kadar veri kullanarak cografi kosullara, hayvanlarla hasir nesir olmakla kazanilan bagisikliklara filan baglamayalim (zaten asi olmak da dinsizlik). onun yerine "allah bazi kavimlere daha iyi madenler, hayvanlar, bitkiler saglamis ki cortez 600 ispanyolla gidip koca aztek imparatorlugunu dize getirsin, onbinlerce kitapsiz kafiri bir guzel siksin", bunu ogretelim, budur yani ahlakimiza, orf ve adetlerimize uygun olan aciklama.

    bunlarin inandigi allah boyle degisik gezegenlerde siradisi "kafes dovusleri" duzenleyen, taraflarin birine caki, digerine de makinali tufek verip "yiyin birbirinizi" diyerek bir grup egzantrik kodamanin yaninda yerini alan, bir galaktik yeralti bahiscisi midir nedir.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap