2 entry daha
  • aeropress öyle bir cihaz ki, hangi şekilde demlerseniz demleyin hep olumlu sonuçlar alacaksınız. french press'den daha pahalıdır kendisi (çünkü patenti bir firmaya ait). ayrıca yine french press'e göre biraz daha medium öğütmek gerekiyor ki piyasadaki 300 tl ve altı öğütücülerin çoğu bunda başarısız oluyor. tabi şimdi öğütücü vs.. gibi konulara giremezsek çıkamayız.

    her neyse bunu kullanmak isteyenlere tavsiyem güzel bir el değirmeni almaları (örneğin sözen ya da hario skerton). sonra bir de güzel taze kahve almaları (örneğin kahvefabrikası, kivahan, vs...). sonra ister kampa gidin, ister dunyanın bir ucuna gidin her türlü en güzel kahvelerden birini içerseniz. benim elektriksiz güzel kahve içme yöntemleri arasında ikinci sırada bu yüzden (ilki hario v60).

    krema dedikleri de aslında espresso kreması değildir, espresso ile uzaktan yakından alakası da yoktur. espresso apayrı bir kahve yapma türüdür. french press'e göre de daha acımsı tatlar almasınız, ama çok gövdesel tatları da kaçırmış olursunuz (çünkü filtresi sayesinde yağlardan arınmış olur). temizlemesi de gerçekten çok kolay.

    genel olarak güzel bir kahve yapma yöntemi.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap